• Program


    Tapintás – Az öt érzék allegóriái: interaktív művészettörténeti előadás-sorozat

    Tapintás – Az öt érzék allegóriái: interaktív művészettörténeti előadás-sorozat

    Katona Júlia Magdolna művészettörténész interaktív művészettörténeti előadás-sorozata az öt érzék allegorikus és szimbolikus ábrázolásairól.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. december 14. szerda, 18:00

    ÉRZÉKI ELŐADÁSOK / TAPINTÁS

    Az öt érzék allegóriái – interaktív művészettörténeti előadás-sorozat

    A 17. században egy speciális képtípus jelent meg, amely az európai festészet történetében először ábrázolta az öt érzéket: a látást, a hallást, a szaglást, az ízlelést és a tapintást. Az érzékek megjelenítése hol egyetlen allegorikus jelenetben, hol egy ötrészes képsorozatban történt. Ezt a tematikát követve az ötrészes előadás-sorozatban elsősorban festészettörténeti példákon tekintjük át az érzékek különféle allegorikus és szimbolikus ábrázolásait. Valamint arra is kíváncsiak leszünk, hogy az érzékek ábrázolásai milyen kapcsolatban vannak az érzékiséggel? Az ötödik, záró előadásban a tapintással foglalkozunk, kiindulópontként tekintve id. Jan Brueghel és Peter Paul Rubens híres, „Az öt érzék” című képsorozatát 1617–1618-ból.

    Az előadásokon a közönség interaktív módon nyilváníthat véleményt és szavazhat.

    Előadó: Katona Júlia Magdolna művészettörténész

    Időpont: 2022. december 14. (szerda) 18:00

    Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

    Részvételi díj: 600 Ft, Hegyvidék Kártyával 200 Ft

    Jegyek kaphatók a https://hegyvidekgaleria.jegy.hu/ oldalon, valamint a Hegyvidék Galériában. Az eseményre érkezéskor a Hegyvidék Kártya felmutatása kötelező!

    Kép // Id. Jan Brueghel - Peter Paul Rubens: Tapintás, 1618 (Prado, Madrid)

    Ajánlatunk


    Két jubileum varázslatos találkozása a Müpa színpadán: a Talamba Ütőegyüttes fennállásának huszonötödik évfordulóját Muszorgszkij idén százötven éves zeneművével, az Egy kiállítás képei című zongoraciklus 21. századra hangolt feldolgozásával ünnepli - az Emerson, Lake & Palmer és Tomita Iszao verziói után így teremtve egy saját változatot a 19. századi remekműből ütőhangszerekre és elektronikára, DJ Bootsie közreműködésével.

    Egy vagyonos üzletember hirdetést ad fel: néhai üzlettársa fiát keresi, szeretné tisztességesen, rengeteg pénzzel megjutalmazni. Billy bejelentkezik, mint jogos örökös, azonban rá kell jönnie, hogy személyazonosságát nehezebb bizonyítani, mint hitte. Mert egyre több „Billy” érkezik a hirdetésre…

    Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús. Annyira gyanús, hogy bele is hal. A gyilkos pedig közöttünk van, hölgyeim és uraim… és nem is biztos, hogy egyetlen áldozattal beéri.

    Ajánló


    Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016