• Program


  Tárlatvezetés és toronykilátó látogatás minden szerdán a Belvárosi Főplébánia-templomban
  3

  Tárlatvezetés és toronykilátó látogatás minden szerdán a Belvárosi Főplébánia-templomban

  A séta keretében a vendégek -többek között- megtekintik Szent László, Szent Erzsébet és Szent Gellért ereklyéjét, a török-kori ún. mihrábot, a XIV. századi "Trónoló Madonna" freskót, a XV. századi ún. Mátyás Oratóriumot, Molnár-C. Pál oltárát, a 2017-ben megnyitott altemplomot és a Szent Kereszt ereklyét.

  Aktuális előadások  Tárlatvezetés és toronykilátó látogatás minden szerdán a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban

  - Tudja-e Ön, hogy 2020. nyarán a templom tornyaiban kilátópontokat nyitottak?
  - Ön látta már az Erzsébet-hidat felülről?
  - Vajon igaz-e a legenda, hogy a templomot az Erzsébet-híd építésekor "eltolták"?
  - Tudja-e Ön, hogy miért nevezték el a templom tornyát Liszt Ferenc zeneszerzőről?
  - Hallotta már, hogy ebben a templomban volt Széchenyi István jelképes temetése 1860. április 30-án?
  - Hogyan került a templomba Szent Gellért püspök ereklyéje a XXI. század elején?

  Ezekre az izgalmas kérdésekre ad választ, és további nagyon sok érdekességet mutat meg Önnek tárlatvezető kollégánk minden szerdán 14:00 órakor a templomban.

  A templomnéző tárlatvezetés időtartama vezetővel: kb. 75 perc.
  (a toronykilátó megtekintése a tárlatvezetés után, önállóan történik)
  Érkezésének tervezésekor kérjük legyen arra figyelemmel, hogy a programot pontosan 14:00 órakor elkezdjük.

  A séta keretében a vendégek -többek között- megtekintik Szent László, Szent Erzsébet és Szent Gellért ereklyéjét, a török-kori ún. mihrábot, a XIV. századi "Trónoló Madonna" freskót, a XV. századi ún. Mátyás Oratóriumot, Molnár-C. Pál oltárát, a 2017-ben megnyitott altemplomot és a Szent Kereszt ereklyét.
  A déli toronykilátóból látják a Kossuth Lajos utcát, a Szabadsajtó utat, a Duna folyamot, az Erzsébet-hidat, a Gellért hegyet, Szent Gellért püspök emlékművét, a Rudas fürdőt, míg a Liszt Ferenc tornyból a Várkert Bazárt, a Budai Várhegyet, a Március 15. teret, a Petőfi teret. A két torony közötti átjárás második kilátószinten, egy kényelmes és biztonságos sétányon keresztül történik. Itt külön érdekesség, hogy megtekinthető a templom tetőszerkezetének míves ácsmunkája is.


  Fontos:
  A toronykilátóba a Déli-toronyból lifttel, vagy csigalépcsőn lehet felmenni. A lejutás a Liszt Ferenc toronyban csak lépcsőkön lehetséges.
  (A lift esetleges javítás, vagy karbantartás miatt lehet üzemszüneti állapotban. Ebben az időszakban a torony szintjei csak a lépcsők használatával érhetők el.)

  Nagyobb létszámú csoport látogatása esetén kérje személyre szabott ajánlatunkat a turizmus.belvarosiplebania@gmail.com e-mail címen.

  A templom címe:
  1056 Budapest, Március 15. tér
  (az Erzsébet-híd pesti hídfőjénél)
  A templom megközelíthető az M3 metróval (Ferenciek tere megálló), a 2. számú villamossal (Március 15. téri megálló). A legközelebbi autóbusz-megálló az Erzsébet-híd pesti hídfőjén van kialakítva. Ezt a megállót a következő járatok érintik: 5, 8E, 108E, 110, 112, 133E, 178.
  Parkolási lehetőségek: az Erzsébet-híd pesti hídfője alatt kialakított parkolóban, a Millenium Center mélygarázsban (1052 Budapest, Pesti Barnabás u. 4.), a Franklin Parkolóházban (1053 Budapest, Reáltanoda u. 5.), a Regus Parkolóházban (1053 Budapest, Reáltanoda u. 8-10.), valamint a Vörösmarty Garázsban (1052 Budapest, Deák Ferenc u. 2.)

  A TEMPLOMI BELÉPŐJEGY FELMUTATÁSÁVAL 10% KEDVEZMÉNYRE JOGOSULT A MONK'S BISTROTBAN A VÉGSZÁMLA ÖSSZEGÉBŐL *
  Presenting your church ticket you will get 10% discount on your consumption *

  *A KEDVEZMÉNY EGYSZERI FELHASZNÁLÁSRA SZÓL.
  *The discount is for single use only .

  Étterem neve: Monk's Bistrot
  Cím: 1052 Budapest, Piarista köz 1.
  Nyitva tartás: H-SZ 11:00 - 23:00
  Vasárnap: zárva

  Ajánló


  Interaktív kiállításunkon az elmúlt 40 év összes említésre méltó konzolja és játéka játszható, képcsöves televíziókon figyelve, régi fotelekben gubbasztva, de…

  A Fischer József építész és Pécsi Eszter mérnök által Walter Rózsi operaénekes és családja számára 1936-ban tervezett modern villa a…

  Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
  becsült lejárati idő:
  00:00

  tétel a kosárban

  összesen:


  Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!
  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016