• Program


  Terence Blanchard: Fire Shut Up In My Bones / MET - EA

  Terence Blanchard: Fire Shut Up In My Bones / MET - EA

  A zeneigazgató, Yannick Nézet-Séguin vezényletével megszólaló alkotás a New York Times neves újságírója, Charles M. Blow memoárján alapul, az előadás két rendezője pedig James Robinson és Camille A. Brown lesz: kettejük tehetségét a 2019-20-as évad csúcspontját jelentő Porgy és Bessből is ismerhetjük már.

  Terence Blanchard: Fire Shut Up In My Bones
  A Met új produkciója

  Vezényel: Yannick Nézet-Séguin

  Szereplők:
  Sors/Magányosság/Greta: Angel Blue
  Billie: Latonia Moore
  Charles: Will Liverman

  Közreműködik:
  a Metropolitan Opera Ének- és Zenekara

  Alkotók:
  koreográfus: Camille A. Brown
  díszlet: Allen Moyer
  jelmez: Paul Tazewell
  fény: Christopher Akerlind
  vetítés: Greg Emetaz
  rendező: James Robinson, Camille A. Brown

  Történelmi jelentőségű - ez a megjelölés már előre megilleti a produkciót, hisz a Grammy-díjas jazzmuzsikus, Terence Blanchard műve lesz az első afroamerikai komponista által szerzett opera a Met színpadán. A zeneigazgató, Yannick Nézet-Séguin vezényletével megszólaló alkotás a New York Times neves újságírója, Charles M. Blow memoárján alapul, az előadás két rendezője pedig James Robinson és Camille A. Brown lesz: kettejük tehetségét a 2019-20-as évad csúcspontját jelentő Porgy és Bessből is ismerhetjük már.

  Kezdetben volt egy önéletrajzi visszaemlékezés tele érzékeny, nehéz és fájdalmas témákkal, hiszen a politikai publicistaként elismert Blow gyermekkorának és felnőtté válásának történetében a szegénység, a diszkrimináció, de a szexuális abúzus és a fekete férfi-identitás problémaköre is jócskán szerephez jutott. Ez a 2014-es memoár ihlette meg azután a jazztrombitásként és zeneszerzőként egyaránt méltán ünnepelt Terence Blanchard, valamint ugyancsak afroamerikai librettistája, a filmrendezőnő Kasi Lemmons fantáziáját: közös operájuk világpremierjére 2019-ben St. Louis-ban került sor. Az ősbemutatón merészségéért, de éppígy erőteljes és hatásos fogalmazásmódjáért is lelkesen üdvözölt mű most villámsebesen érkezik el a Metbe, ahol az intézmény majd' 140 éves története során eddig még sosem volt példa „fekete” zeneszerzőjű opera bemutatására. A főszerep az Akhnaten című Glass-opera világközvetítéséből már ismerős, nagy tehetségű fiatal baritoné, Will Livermané lesz, s oldalán ott találjuk majd a már említett - és Grammy-díjjal is elismert - Porgy és Bess-produkció két csodáját, Angel Blue-t és Latonia Moore-t is.

  A Metropolitan Opera Live in HD közvetítések partnerünk, a Cikánek Management közreműködésével valósulnak meg.

  Rendező: Müpa

  Ajánló


  Egy árva gyermekekből álló csapat, és egy rendkívüli felnőtt, egy nemes lelkű művész varázslatos története hűségről, bátorságról, barátságról és emberségről…

  A két test és egy lélek egyesüléséről szóló Non Solus, majd a föld és az emberiség kapcsolatát ábrázoló My Land…

  Wayne Eagling / Solymosi Tamás / Pjotr Iljics Csajkovszkij: A diótörő Mesebalett két felvonásban  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016