• Program


  The White Crow - Rudolf Nurejev élete

  The White Crow - Rudolf Nurejev élete

  Rendező: Ralph Fiennes
  Forgatókönyv: David Hare
  Szereplők: Oleg Ivenko (Nurejev), Adèle Exarchopoulos (Clara Saint), Szergej Polunyin (Jurij Szolovjev), Ralph Fiennes (Puskin)

  Nincs aktuális előadás

  Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

  Utolsó előadás dátuma: 2019. április 2. kedd, 19:00

  A filmet eredeti nyelven, magyar feliratozás nélkül (!) vetítjük.

  A legendás táncos, Rudolf Nureyev életének igaz történetét az Oscar-díjra jelölt Ralph Fiennes és a BAFTA-díjas forgatókönyvíró David Hare (Az órák, A felolvasó írója) dolgozta filmre.

  Nurejev sorsának alakulását a szovjetunióbeli Ufa városában szegénységben töltött gyermekkorától követhetjük, a leningrádi tanulóéveken át a hidegháború csúcsán történt nyugatra meneküléséig -  a film főleg ez utóbbira koncentrál. Lebilincselő történet, amely bepillantást nyújt egy egyedülálló művész életébe, aki örökre megváltoztatta a balett világát. Karizmatikus megjelenésével Rudolf Nurejev a balett leghíresebb csillagává vált, egy vad és gyönyörű táncossá, akit az 1950-es évek Leningrádjának világa korlátozott. A nyugati művészekkel és ötletekkel való kacérkodása miatt meggyűlt a baja a KGB-vel, nyugatra menekülése mégis megdöbbentette a világot. A film izgalmas betekintést nyújt Nurejev veszélyekkel teli disszidálásának részleteibe. A szökést a táncos barátja, a 21 éves párizsi Clara Saint tervelte ki. A Le Bourget repülőtéren a szökés elképesztő fináléjaként Nurejev szimbolikusan és ténylegesen is a szabadságba ugrott. 

  Ralph Fiennes filmjének sikerült megragadnia Nurejev nyers fizikumát és ragyogó jelenségét. A legendás táncost Oleg Ivenko, a világ élvonalába tartozó balettművész kelti életre. A szereplők között feltűnik Szergej Polunyin is, napjaink balattművészetének egyik legnagyobb tehetsége és fekete báránya, ő Jurij Szolovjevet, a Kirov Balett egykori táncosát játssza, aki korában Nurejevvel egyenrangú sztár volt, majd miután Nurejev az USA-ba disszidált, őt is elkezdte üldözni a KGB, s végül saját kezűleg vetett véget életének 36 éves korában.

  Az alkotást a Rudolf Nureyev Nmezetközi Balettversenyt rendezvényeként mutatjuk be.

  Ajánlatunk


  Andrew Lloyd Webber csodálatos műve a Biblia legszebb, drámai fordulatokban leggazdagabb történetén, a József legendán, illetve Thomas Mann tetralógiáján alapul.

  Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
  becsült lejárati idő:
  00:00

  tétel a kosárban

  összesen:


  Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!
  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016