• Program


    Thierry Escaich és a Concerto Budapest / ORGONA BÉRLET / Előhang 18:30

    Thierry Escaich és a Concerto Budapest / ORGONA BÉRLET / Előhang 18:30

    A zenetörténet sok évszázados hagyománya, hogy az orgonista: polihisztor. Nemcsak előadó, hanem alapos ismerője a hangszernek, a zeneelméletnek, a liturgiának (hiszen a legtöbb orgonista egyházzenész is), mesterien tud improvizálni különböző stílusokban - és saját megírt művei is vannak: zeneszerző.

     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2023. február 8. szerda, 19:30

    Mindez elmondható a kiváló francia orgonaművészről. Thierry Escaich, akit a magyar közönség régóta ismer és kedvel, a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermének orgonáján francia estet ad, a romantikus César Franck művei és saját kompozíciói váltakoznak műsorán.

    A hangverseny izgalmasan színes és változatos hallgatnivalót kínál. A műsort két Escaich-kompozíció keretezi, amelyeknek közös tulajdonságuk, hogy bennük az orgona zenekarral társul: az első címe A napbárka (La Barque solaire), a második Az idő négy arca (Quatre visages du temps) címet viseli. A Concerto Budapest, amely e darabokban a fiatal Káli Gábor vezényletével az orgonaművész partneréül szegődik, a műsor közepén önálló produkcióval is előrukkol, megszólaltatva César Franck ritkán hallható szimfonikus költeményét, Az elátkozott vadászt (Le Chasseur maudit). A Belgiumból származó, de életét Párizsban élő Franck a francia romantika nagy alakjai közé tartozik, tevékenységében, ha úgy tetszik, Thierry Escaich elődjeinek egyike, hiszen idejét megosztotta az alkotás, az orgonaművészi tevékenység, a tanítás és a templomi muzsikus teendői között. Szólóorgonára fogalmazott művei közül kettő is elhangzik az est műsorán. Thierry Escaich 1965-ben született Párizs közelében, Nogent-sur-Marne-ban, és a párizsi Conservatoire hallgatója volt, ahol 1992 óta maga is improvizációt és zeneszerzést tanít. Világszerte koncertezik. Nem kizárólag „orgona-szerző”: műveit a legkülönfélébb előadó-apparátusokra írja.

    Az előadást 18.30-tól Előhang címmel beszélgetés előzi meg. További részletekről a koncert előtti hetekben a honlapunkon tájékozódhatnak.

    Műsor.

    Thierry Escaich: A napbárka
    Franck: Cantabile
    Franck: Az elátkozott vadász - szimfonikus költemény
    Thierry Escaich: II. evokáció
    Franck: E-dúr korál
    Thierry Escaich: Az idő négy arca (III. orgonaverseny)

    Vezényel: Káli Gábor

    Ajánlatunk


    A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

    Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

    Ajánló


    43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

    A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

    Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016