• Program


  Tiszakürti Arborétum belépőjegy - Nyugdíjas jegy (62 év felett)
  4

  Tiszakürti Arborétum belépőjegy - Nyugdíjas jegy (62 év felett)

  A Tiszakürti Arborétum telepítését az 1850-es évek elején kezdte meg a Bolza grófi család. Az eredetileg 17 ha-os kastélykertként funkcionáló parkot 1962-ben természetvédelmi területté nyilvánították. A ma 60 hektár területű park 1200 fajt számláló növényállományával Magyarország legnagyobb területű arborétumai közé tartozik.

  Aktuális előadások


  Nyitvatartási idő:

  május 26. -június 30. között hétfőn zárva,  kedd-vasárnap: 8.00-18.00
  július-szeptember: 8.00-18.00, hétfőn zárva
  október 8:00 -17:00 között
  november  8:00 -16:00 között


  Itt a tiszatájon az eső kevesebb (520 mm), mint az ország nyugatibb tájain, úgyhogy a budapesti vagy a dunántúli borongós idő ne riasszon el bennünket az arborétumi, tiszavidéki kirándulástól.
  Bár a gyűjtemény minden évszakra és napra tartogat valami újat, látogatásra legalkalmasabb az arborétumot virágköntösbe öltöztető május és a pompás lombszíneződést hozó október közepe.
  A látogatókat 3,5 km hosszan kövezett sétaút és hangulatos vízi világ várja.


  A belépőkártya a Hortobágyi Nemzeti Park bemutatóterületeinek és a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. által működtetett halastavak megtekintésére jogosít, a kártya meglétét és érvényességét a természetvédelmi őr ellenőrizheti, amelyet vissza is vonhat nem megfelelő viselkedés, illetve természeti kár okozása esetén. Mindenkor tartózkodjon a földutakon! Ne zavarja az élővilág nyugalmát, az állattartó és halászati tevékenységet! Ne menjen közel a legelő állatokhoz! Lecsapolt halastómederbe bemenni, illetve befagyott halastó jegére rámenni tilos! A bemutatási létesítményeket minden látogató csak saját felelősségére használhatja! A belépőkártya megvásárlása nem jogosít fel kárigényre baleseti sérülés, illetve bűncselekményből származó kár esetén a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósággal szemben.

  Ajánló


  A séta keretében a vendégek -többek között- megtekintik Szent László, Szent Erzsébet és…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016