• Program


  Többet magunkról...A Grecsó fivérek estje (HUN)

  Többet magunkról...A Grecsó fivérek estje (HUN)

  Idén negyedik alkalommal rendezi meg a Miskolci Nemzeti Színház a Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivált.

  Horizont Táncfesztivál - Többet magunkról
  Időtartam: 80 perc

  Új, egyedi Grecsó prózák, friss versek, családi történetek és anekdoták alapozzák meg az estet, melyet az improvizatív jazz zene és persze leginkább a szintén pillanat szülte kortársbalett, Grecsó Zoltán összetéveszthetetlen mozdulatai varázsolnak színház élménnyé. Az irodalom és a zene dialógusa minden estén egyedi, de a válaszok különös ritmusa, a fény-terek éteri játéka és a művészeti ágak közötti tagolás mégis feszes keretet ad az estnek. Ahogy a testvérek ironikus vetélkedése, a tánc és az irodalom nyelvén előadott fricskák is segítik a nézők azonosulását, hiszen családi tükörhelyzeteket generálnak, ahol a saját identitásuk kerül reflektorfénybe.

  A Grecsó fivérek estjén fontos és visszatérő téma a viharsarki származás és persze a falusi hagyomány.
  A testvérpár egyszerre nyit új lehetőségek felé, például a verses megszólalásokkal és szimultán szólamokkal (ezen az estén nem csak válaszolnak egymásnak irodalom és táncos színház, nem csak értelmezik, de ki is egészítik egymást), ami egyszerre hagyja meg az egyediség élményét, mégis komplex, pontos dramaturgiával dolgozik, ami különös átmenetet jelent egy irodalmi pódiumest és egy színházi, zenés, táncos előadás között.


  A többet magunkról őszinte, vallomásos és karakteresen személyes est, használva a Grecsó fivérek művészetét és a testvérek alanyi nyitottságát.

  Előadók: Grecsó Krisztián író, Grecsó Zoltán táncművész
  Közreműködik: György Anna (ének), Rácz Réka (tánc), Kertész Endre (cselló)

  Díszlet és jelmezterv: Ottlik Julianna
  Világítástervező: Gothár Márton
  Színpadra alkalmazta: Grecsó Zoltán

  Ajánló


  Shelagh Delaney hősei marginalizált alakok. A szegénység, a másság, a kirekesztett lét fojtogató…

  Csernus Imre nevét szinte mindenki ismeri, hiszen ő volt az egyetlen pszichológus, aki…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016