• Program


  Tollite hostias - Honvéd Férfikar

  Tollite hostias - Honvéd Férfikar

  a
  Honvéd Férfikar
  templomi hangversenye

  vezényel:
  Riederauer Richárd

  Bach: Jesus bleibet
  Händel: Thanks be to thee o Lord
  Rachmanyinov: Tyibjé Pajom
  Rachmanyinov: Bogorgyice gyevo
  Schubert: 23. zsoltár
  Kodály: Ave Maria
  Mosonyi: Ave Maria
  Bizet: Agnus Dei
  Nieland: Magnificat
  Saint-Saëns: Tollite hostias
  Ambrož Čopi: Totus Tuus
  Randol Alan Bass: Gloria

  Tollite hostias
  – Dicsérjétek az Urat! Hiszen Istenünkről énekelni jó; hiszen őt dicsérni gyönyörűséges és illendő.

  A Honvéd Férfikar egy negyven tagú, kizárólag férfiakból álló hivatásos énekkar, ami nem csak Európában, de világszinten is kuriózum. Repertoárjuk felöleli a teljes zeneirodalmat, a gregorián énekektől az önálló kórusműveken, oratóriumokon, operákon keresztül a rock-koncerteken történő közreműködésig  a legmagasabb színvonalon.

  A kar együtt dolgozott számtalan, világhírű dirigenssel, úgymint Sir George Solti, Zubin Mehta, Ferencsik János, Lamberto Gardelli, Christian Thielemann, Fischer Ádám.

  A magyar és a nemzetközi operaélet számos kiválósága indult el pályáján a Férfikarból: többek között Ilosfalvy Róbert, Réti József, Gregor József, Gulyás Dénes, Kovácsházi István és sokan mások. A jelenkori tagok közül is számosan állandó szereplői a különböző operaszínpadoknak.

  Számos magyar zeneszerző komponált a cappella és zenekari kíséretes műveket a Honvéd Férfikarnak: Kodály Zoltán (Nemzeti dal, Háry Toborzó-átirata) Tolcsvay László (Testamentom), Vajda János (Szent Péter meg a zsoldosok, Memento 1918), Gyöngyösi Levente, Szakcsi Lakatos Béla, Orbán György, Selmeczi György, Csemiczky Miklós.

  Az együttes munkásságát Prima Primissima-díjjal, Magyar Örökség-díjjal, Bartók-Pásztory-díjjal, valamint a Charles Cross Hanglemezakadémia Nagydíjával ismerték el.

  A Honvéd Férfikar Karigazgatója 2020 óta Riederauer Richárd.

  Ajánló


  A Kossuth-díjas Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója először rendez operettet, méghozzá a…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016