• Program


    Tosca
    10

    Tosca

    Különleges évad a Magyar Állami Operaház történetében a 2018/19-es, „Puccini Itáliája” nevezetű szezon. Az Andrássy úti Ybl-palota korszerűsítése nemcsak az épület megújítását jelenti, hanem annak a kapcsolatnak az ápolására is lehetőséget ad, amely a dalszínházat a fővároson kívüli, igényes és kultúraszerető közönséghez fűzi.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2019. február 26. kedd, 19:00

    Az ország legnagyobb kulturális intézményének az opera üzenetét más színpadokon is közvetíteni missziós kötelessége. Ennek a gondolatnak a jegyében született meg az Operát az Operából! nevű, vadonatúj bérletprogram, amely keretében tíz megyeszékhelyen négyszer fordul meg az Opera társulata: balett- és operagála, szimfonikus est, valamint Puccini Tosca avagy Bohémélet című operájának koncertszerű változata jelenti az igényes kínálatot.

    De nem csak ez a tíz város fontos az Operának. Azon megyeszékhelyekre és nagyvárosokba is ellátogatnak a művészek, ahol az operajátszásnak komoly hagyományai vannak. Itt a helyi viszonyokat nem megbolygatva egyetlen produkciót adnak elő, mégpedig a legnagyobb apparátusút, Puccini Turandot című remekét koncertszerű változatban, a Turandot Csillagtúra keretében.

    Azokba a városokba pedig, amelyek egyik kategóriába sem sorolhatók be, de lakóik fogékonyak a műfajra, a Bohémélet és a Tosca koncertszerű előadási utaznak. Érdemes lesz figyelni, mert az olasz zeneszerző három nagyoperája, valamint az Opera kiváló énekeseinek, táncosainak, és zenészeinek művészi ereje által Puccini Itáliája egy évad erejéig Magyarországra költözik.

    Giacomo Puccini
    Tosca
    Opera három felvonásban, olasz nyelven, magyar és angol felirattal

    Az 1800-as év júniusában forr a levegő Rómában: az előbb francia, majd osztrák elnyomás alatt álló köztársaság sorsa most Napóleontól függ. A politika és a politikai terror a rómaiak életének szerves részévé vált; így egy festő és egy ünnepelt operadíva szerelmébe is beleszól a hatalom. Vannak idők, amikor az élet drámaibb helyzeteket produkál, mint a színpad.

    Puccini egyik legmegrázóbb operája szerelemről, hatalomról, erőszakról és az emberi természet határairól, Nagy Viktor rendezésében.

    Ajánlatunk


    Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

    A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

    Ajánló


    ..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc.…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016