• Program


  Tóth Vera: Mennyit Ér Egy Nő

  Tóth Vera: Mennyit Ér Egy Nő

  Olyan dalokat mutatunk be időrendi sorrendben, amelyeknek előadói híres énekesnők voltak, akik sokat tettek a nők érvényesüléséért, akik a zenén keresztül egyfajta feminista mozgalmat indítottak a döntően férfiak uralta zeneiparban. Egyre több tehetséges női énekes szerzett hírnevet, kezdve a nehéz sorsú fekete nőktől a mai világhírű sztárokig.

  TÓTH VERA KONCERT

  „Mennyit ér egy nő” A koncert kimeríthetetlen témája a NŐ.

  Olyan dalokat mutatunk be időrendi sorrendben, amelyeknek előadói híres énekesnők voltak, akik sokat tettek a nők érvényesüléséért, akik a zenén keresztül egyfajta feminista mozgalmat indítottak a döntően férfiak uralta zeneiparban. Egyre több tehetséges női énekes szerzett hírnevet, kezdve a nehéz sorsú fekete nőktől a mai világhírű sztárokig. A koncert műsorának felépítése ezt mutatja be: kezd-ve Billie Holiday „Strange Fruit“ c. dalával, aki a rasszista megnyilvánulások ellen harcolt a 20. század elején. Magyarországon a második világháború idején Karády Katalin a magyar nők szimbólumává vált, megszólaltatjuk híres dalát, a „Hamvadó cigarettavég”-et. Az igazi áttörést és hírnevet Amerikában Ella Fitzgerald hozta, az egész világ csodálta és elismerést szerzett a nőknek. Az új kor nagy változást hozott a zenében, megjelent a popzene Amerikában és az egész világon, legismertebb képviselője Aretha Franklin, Magyarországon pedig Cserháti Zsuzsa, a popgeneráció ikonikus alakja volt. Majd megérkeztünk napjaink legismertebb előadójához, Beyoncéhoz, a mai kor leghíresebb feministájához. A koncerten Magyarország legsokoldalúbb és legtehetségesebb énekesnője, Tóth Vera tolmácsolásában hallgathatjuk meg a világhírű énekesnők legsikeresebb dalait.

  A műsorban közreműködik a Don Lázi Swingtet.

  Ajánló


  Andrew Lloyd Webber csodálatos műve a Biblia legszebb, drámai fordulatokban leggazdagabb történetén, a…

  A Fővárosi Ngycirkusz 2020-as műsora a Fesztivál Plusz Varázslatos győztesek című cirkuszi showban…

  Az önirónia nagymesterének legjobb korszakát idéző színpadi mű New York városában játszódik, ám…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016