• Program


  Traviata • Kecskemét City Balett

  Traviata • Kecskemét City Balett

  Az előadás története példázatszerű. Violettának, a káprázatos főszereplőnek tetszik az érte folytatott versengés, bár mégsem boldog. Majd – az élet váratlan fordulataként – mégis szembetalálja magát az igazi, sodró lendületű szerelemmel, amely már a születésekor magában hordozza a közeli véget. Ennek ellenére a főhős mégis átadja magát az érzelmeinek.

  Traviata
  táncszínházi előadás
  Kecskemét City Balett

  A Traviata egy különleges táncszínházi élményének ígérkezik. Az előadást olyan meghatározó nevek jegyzik, mint Barta Dóra rendező – koreográfus és az általa vezetett Kecskemét City Balett, amely a közös kimagasló művészi munka kapcsán mára az egyik legmeghatározóbb vidéki táncműhellyé vált. A  műben Barta Dóra rendező – koreográfus az ifjabb Alexander Dumas regényét A kaméliás hölgy örök klasszikusát és Verdi csodálatos operáját egyesíti a tánc formanyelvével. Az operabetétek Edita Gruberova felemelő interpretációjában hallhatók.

  Az előadás története példázatszerű. Violettának, a káprázatos főszereplőnek tetszik az érte folytatott versengés, bár mégsem boldog. Majd – az élet váratlan fordulataként – mégis szembetalálja magát az igazi, sodró lendületű szerelemmel, amely már a születésekor magában hordozza a közeli véget. Ennek ellenére a főhős mégis átadja magát az érzelmeinek, mert, képes a konvenciókból kitörni, hogy megtapasztalhasson egy magasabb életminőséget. Tragédiája abban áll, hogy mindennek a megélésére rövid ideje maradt. Barta Dóra rendező és a darab üzenete ugyanakkor egyértelműen az, hogy nagy kiváltság és nagy boldogság megtapasztalni a saját életünk érzelmi kiteljesedését még oly rövid időre is.

  A Traviata kapcsán ismét emblematikus alkotás született. A darab textúrájából kitetszik a csodálatos művészi metamorfózis: hogyan válik a való életből regény, a regényből színdarab, a színdarabból opera, az operából pedig csodálatos balett előadás. A tánc, a zene, a látványos színpadkép katartikus kortárs táncszínházi élményt ígér nemcsak az opera és a kortárs balett szerelmeseinek.

  Violetta: Nagy Nikolett, Szőllősi Krisztina
  Alfréd: Földesi Milán
  Alfréd apja: Katonka Zoltán
  Halál: Jurák Bettina
  Flóra: Hoffmann Zoé Virág
  Annina : Varga Lotti
  Báró: Szóka Roland
  Orvos: Raj Martin
  Vendégek: Takács Odett, Ragcsák Patrícia, Bolla Bence
  Zene: Giuseppe Verdi
  Színpadi átkötő zenék: montázs
  Látványkoncepció: Barta Dóra
  Díszlet- jelmez: Mátravölgyi Ákos
  Fénytervező, koreográfus asszisztens: Katonka Zoltán
  Konzultáns: Szabó Tamás
  Rendezőasszisztens: Frigyesi Tünde
  Rendező-koreográfus: Barta Dóra

  Az előadásban hallható Teldec Classics International hangfelvétel részleteinek főszereplői:
  Violetta: Edita Gruberova
  Alfréd: Neil Shicoff
  Alfréd apja: Giorgio Zancanaro
  London Symphony Orchestra
  Vezényel: Carlo Rizz

  Ajánló


  Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016