• Program


  Tükörszív - táncjáték

  Tükörszív - táncjáték

  Versben felrémlő emlékképek sorozata idézi meg egy kivándorló magyar és kedvesének útját Erdélytől Argentínáig, a magyar néptánc és a tangó nyelvén elbeszélve.
   több

  Mit tükröz a szív? Lehet a szemed a lelkem tükre?
  Fúziós táncszínházi darabunk izgalmas kalandot ígér a magyar népzene és néptánc, valamint az argentin tangó világában. A II. világháború elől Dél-Amerikába kivándorló
  Jancsi egy ütött-kopott buenos airesi hotelszobában papírra veti sorait szerelmére, Pankára emlékezve, mert bár óriási a távolság, bízik a viszontlátásban...
  Versben felrémlő emlékképek sorozata idézi meg az ó- és újhaza zenei és táncos világát, miközben végigkísérjük egy kivándorló magyar és kedvesének útját Erdélytől Argentínáig, a magyar néptánc és a tangó nyelvén elbeszélve.
  Kultúrák találkozása, a latin temperamentum és a magyar virtus ereje, a magyar és dél-amerikai népzene sodrása ragadja magával a nézőt ebben a 70 percben.

  Előadásunk tükör a világra, egymásra, érzéseinkre, értékeinkre, kulturális sokszínűségünkre, melyekből, mint kirakós darabkákból áll össze a "Tükörszív" - élmény.

  Tánc és koreográfia:
  Tangoargentino Hungary - Kulik Johanna & Farantai Bence
  Tititá Táncműhely - Magyar Zsuzsanna & Nagy József

  Zene:
  Tango Harmony Budapest zenekar (Bartha Katalin, Lázár György, Bartha Péter, Nagy Ottó, Piukovics Gábor) és Góbé Folkside zenekar (Rigó Márton, Egervári Mátyás, Vizeli Máté, Tímár András)

  Vers és rendezés: Bordás János
  Videó háttér: Molnár Bros
  Koncepció és produkciós vezető: Bartha Katalin
   
  Az előadás a II.kerületi Önkormányzat támogatásával jött létre

  Ajánló


  Székely Csaba: Bányavirág tragikomédia egy részben

  A két test és egy lélek egyesüléséről szóló Non Solus, majd a föld és az emberiség kapcsolatát ábrázoló My Land…

  A Recirquel az idei téli szezonban új, az év végi ünnepek hangulatát idéző produkcióval jelentkezik.  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016