• Program


    Tündérmese

    Tündérmese

    A Győri Filharmonikus Zenekar a koraromantika egyik legszebb természetzenéjével, Mendelssohn Hebridák-nyitányával kezdi hangversenyének programját, amelyet Richard Strauss egyik utolsó műve, a D-dúr oboaverseny követ.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2023. január 24. kedd, 19:00

    A klasszika felhőtlen derűjét sugárzó muzsika hallatán szinte hihetetlennek tűnik: a darab 1945-ben, közvetlenül a 2. világháború után keletkezett! A hangversenyt valódi különlegesség, a cseh zene Smetanát és Dvořákot követő jeles mesterének alkotása, Josef Suk Tündérmese című szvitje zárja, amelyet egy 1898-ban bemutatott színpadi kísérőzenéből két évvel később állított össze a zeneszerző. A hangversenyt a fiatal belga karmester, Martijn Dendievel vezényli, a Strauss-versenymű szólóját a rendkívül tehetséges Balder Dendievel játssza.  

    Műsor:

    F. Mendelssohn: Hebridák-nyitány, op. 26
    R. Strauss: D-dúr oboaverseny, TrV 292
    J. Suk: Pohádka, op. 16, „Tündérmese”

    Közreműködik: Balder Dendievel - oboa
    Vezényel: Martijn Dendievel

    Ajánlatunk


    JOHANNES BRAHMS: Változatok egy Haydn-témára, op. 56 RICHARD STRAUSS: d-moll burleszk zongorára és zenekarra *** HECTOR BERLIOZ: Rómeó és Júlia, op. 17 – zenekari részletek (Szerelmi jelenet, Mab királynő-scherzo, A magányos Rómeó, Báli jelenet)

    GYŐRI TÁNC- ÉS KÉPZŐMŰVÉSZETI ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKGIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM KONCERTVIZSGA 2024

    Az évad művésze, Snétberger Ferenc koncertsorozatának első estjére vadonatúj mű ősbemutatójával készül. Movements című háromtételes darabjában zeneszerzőként és virtuóz szólistaként is remekel.

    Ajánló


    Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

    Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

    „Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016