• Program


  Túrajó Séták - Bögre és Te-a Kossuth utcán
  2

  Túrajó Séták - Bögre és Te-a Kossuth utcán

  Tizen1, húszemeletes, evangélikus templom: a veszprémi Kossuth utcán is érvényes a nagy számok törvénye. Minél többször végigsétálsz a Kossuth utcán, annál nagyobb eséllyel alakul ki benned az érzés, hogy a 60-as évek végi nagy utcarombolás és a “modern városközpont” megjelenése ellenére az emberek pontosan ugyanúgy sétálgatnak itt, mint száz éve tették.

  Bögre és Te-a Kossuth utcán

  Tizen1, húszemeletes, evangélikus templom: a veszprémi Kossuth utcán is érvényes a nagy számok törvénye. Minél többször végigsétálsz a Kossuth utcán, annál nagyobb eséllyel alakul ki benned az érzés, hogy a 60-as évek végi nagy utcarombolás és a “modern városközpont” megjelenése ellenére az emberek pontosan ugyanúgy sétálgatnak itt, mint száz éve tették. A Kossuth utca az ellene elkövetett brutális merénylet ellenére megőrizte az évszázadok során kiforrott korzó jellegét. Persze közben eltűnt néhány olyan emblematikus épülete (a kellemes kerthelyiséget kínáló Balaton cukrászda, a legendás Hungária Söröző vagy a központi Húsbolt), amelynek a sétánkon már csak a hűlt helyét tudjuk megmutatni. Szerencsére a Tizen1 Kávézó jóvoltából kezünkben egy bögre hideg tea kísér minket utunkon, melynek során elmeséljük a bal oldal közepéig még álló patinás házak történetét, megemlékezünk az átalakult házhelyekről, s végül a Méz Rádió stúdiójában a város ikonikus épületeit vesszük szemügyre madártávlatból, miközben betekintést kapunk a műsorkészítés folyamatába.

  Találkozási hely: Tizen1 Kávézó (Veszprém, Kossuth utca 6., az evangélikus templom mellett)
  Útvonal: Kossuth utca
  Séta hossza: 500 m
  Séta időtartama: 2 óra
  Séta nehézségi foka: könnyű
  Javasolt öltözet: időjárásnak megfelelő
  Parkolás: hétvégén ingyenes parkolóhelyek a húszemeletes alatt és a Hoffer Ármin sétányon
  A részvételi díj tartalmazza a tea árát.

  Túrajó sétautalvánnyal rendelkezők az utalvány beszámítását az info@turajo.hu címre írt üzenetben igényelhetik!
  Balaton Best kártyával rendelkezők a 25% kedvezményt az info@turajo.hu címre írt üzenetben igényelhetik!

  Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt! A sétaszervező a séta alatt bekövetkezett balesetekért felelősséget nem vállal!

  Fotók: Nagy Lajos Fotó

  Ajánló


  Kettéhasadt monodráma Babits A gólyakalifa című regénye alapján Az előadást tizenhat éven felülieknek ajánljuk.

  MŰVÉSZETEK HÁZA GÖDÖLLŐ Konferenciaterem Esemény kezdése: 2021. 12. 05. (vasárnap) 11.00 40 perc, szünet nélkül  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016