• Program


  Túrajó séták - Erőművészet - Hűtőtorony bejárással
  3

  Túrajó séták - Erőművészet - Hűtőtorony bejárással

  Kossuth-díjasok művei a házban és egy magyar világtalálmány a hátsó udvarban: inotai idő-kapszulánk téged is az 50-es évekbe repít vissza!
   több

  Nincs aktuális előadás

  Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

  Utolsó előadás dátuma: október 28. szombat, 16:00

  Tudtad, hogy az egykori Béke Művelődési Házban ma is megcsodálható műremekek alkotói között hat Kossuth-díjas művész is akad?

  A párját ritkító gazdagsággal feldíszített inotai művelődési házat kívül-belül bejáró sétánkon átérezheted a kései '50-es évek egyedülálló művészeti atmoszféráját. Az 1956-os forradalmat lezáró megtorlásokat követően felépült művház egy valódi időkapszula. Válogatott alkotógárdáját meglepően hosszú pórázra engedte a hatalom, hogy a színház, moziterem, könyvtár, presszó, étkező, olvasó és szakköri szobák tereit otthonossá és inspirálóvá varázsolják az erőműben kemény fizikai munkát végző dolgozók számára. A Bauhaus stílusú épület külső téglafalán rézsútosan vésett munkás jelenetek, a bejárat felett almaszedő asszonyok, bent pedig valóságos mozaikparádé köszöntik a gyanútlan látogatót. Sétánkon elképzelheted, milyen lehetett a kor proletárjának sétálgatni az avantgárd mókusok, baglyok, menyecskék és János vitéz vigyázó tekintetétől övezve, bablevest szürcsölgetni Kovács Margit népies ihletésű domborműve alatt, vagy éppen Marxot olvasgatni Bernáth Aurél szocreál falfestménye társaságában. Az azóta műemlékké nyilvánított épület ma már csak színházi és filmforgatási helyszínként működik, így szétnézünk ott is, ahol Jennifer Lawrence, a Vörös veréb gyönyörű titkos ügynöke vizsgázott a férfiak elcsábításának fogásaiból, vagy ahol a Veszettek c. film kelet-magyarországi Tarnádjának nagyvállalkozója fogadást adott a helyi elitnek.
  Levezetésként elzarándokolunk az egykori erőmű építése idején debütált világtalálmány, a Heller-Forgó hűtőberendezés művészileg is értékelhető szépségű épületegyütteséhez. Itt be is mászhatsz a manapság hátborzongató filmalkotások vagy éppen az INOTA [re]opening c. rendezvénysorozat indusztriális díszleteként funkcionáló egyes számú hűtőtoronyba.
  Ha lenyűgöz a retro korszak művészete és készen állsz az időutazásra, tarts velünk! (Nyitókép: Kővári-Vágner Rudolf)

  Találkozási hely: Erőmű bejárata (Erőmű utca eleji buszmegálló utáni kis körforgalomnál balra)
  Útvonal: Béke Művelődési Ház kívül és belül – 1. számú hűtőtorony
  Séta hossza: 1 km
  Séta időtartama: 2 óra
  Séta nehézségi foka: könnyű
  Javasolt öltözet: időjárásnak megfelelő
  Parkolás: ingyenes parkolóhelyek az Erőmű bejárata előtt

  A 2022. december 21-ig értékesített Túrajó sétautalvánnyal (2900,-Ft) rendelkezők az utalvány beszámítását az info@turajo.hu címre írt üzenetben igényelhetik!

  Ezen a sétán kizárólag a Béke Művelődési Központot és az 1. számú hűtőtornyot járjuk be. Ha az Inotai Erőmű történetét szeretnéd meghallgatni a volt erőmű teljes területén vezetett séta keretében, válaszd Csúcs volt Inotán c. sétánkat, ha pedig fényképeket szeretnél készíteni az erőmű fennmaradt épületeiről, ajánljuk figyelmedbe a fotóstúránkat.

  Felhívjuk a figyelmedet arra, hogy a sétán mindenki a saját felelősségére vesz részt! A sétaszervező a séta alatt bekövetkezett balesetekért felelősséget nem vállal!

  A sétát tizennégy éves kor felett ajánljuk!

  Ajánlatunk


  Hobo és nagyszerű zenekara a rangos jubileumhoz méltó koncerttel készül. A vadászok gyülekezőjétől a Hajtók dalán át ízig vérig rockba csomagolva Mesél az erdő 2024. február 10-én a Papp László Budapest Sportarénában.

  Ajánló


  New York, Peking, Dubai, Las Vegas, Monte Carlo és Tokió után újra Budapesten Az Illúzió mesterei!

  Claude Magnier legendás bohózatában Louis de Funès 13 év alatt több mint hatszázszor játszotta Barnier szerepét – amit filmen később…

  Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
  becsült lejárati idő:
  00:00

  tétel a kosárban

  összesen:


  Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!

  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016