• Program


  Aktuális előadások  Találkozási hely: Erőmű bejárata (Erőmű utca eleji buszmegálló utáni körforgalomnál balra)
  Útvonal: Erőmű épületei között
  Séta hossza: 1,5-2 km
  Séta időtartama: 4 óra
  Séta nehézségi foka: közepes
  Javasolt öltözet: időjárásnak megfelelő, sportos, vastag talpú és a lábfejet védő cipővel és zseblámpával
  Parkolás: ingyenes parkolóhelyek az Erőmű bejárata előtt

  Javasolt fotós felszerelés:
  Érkezhetsz bridge fényképezőgéppel, de a nagy terek miatt inkább DSLR vagy MILC gépet javaslunk. (Mobiltelefonnal is próbálkozhatsz, de úgy nagyon korlátozott lehetőségeid lesznek a rendkívül változatos fényviszonyok miatt.) Célszerű nagylátószögű – akár halszem – objektívvel, és lehetőség szerint teleobjektívvel érkezned. A fényerő fontos szempont: az ISO-t módjával tudod csak emelni, nehogy a nagyon zajos fotók élvezhetetlenné váljanak. Érdemes állványt is magaddal hoznod, de lehetőleg olyan méretűt, amellyel összecsukott állapotában kis helyeken is könnyedén át tudsz jutni. Mint minden elhagyatott gyár, az Inotai Erőmű területe is poros, így ha teheted, hozz két vázat a két objektívnek, hogy ne kelljen cserélgetned őket a túra közben. Ha ezt nem teheted meg, vagy neked úgy praktikusabb, akkor egy olyan objektívvel érkezz, amely minőségben még nem jelent nagy kompromisszumot, de a fókusztartománya a nagylátótól a teleobjektív alsó határáig terjed. Javasoljuk, hogy a 4 órás sétára készülve pakolj felszerelést, mert a túl sok cucc felesleges terhet jelent és elveheti a fotózás élményét. 

  Javasolt objektívek az egyes helyszíneken (full frame-re megadva):
  – Halszem, nagylátó, fényerős: fix 8-14mm, zoom: 24-70 mm, f2.8
  – Tele: 70-200mm, f2.8
  • Vonat: nagylátó, de a kisebb részletek is érdekesek
  • Futószalag belseje: fényerős objektív
  • Kazánház: halszem, nagylátó, és fényerős objektív egyaránt
  • Tető: teleobjektív az érdekes részletekhez (szélerőmű, hűtőtornyok), de a kompozíciók miatt a nagylátó is
  • Irodák: inkább a részletek (elhagyott iratok, tárgyak) dominálnak
  • Művelődési ház: fényerős objektív, illetve a fentiek vegyesen

  Túrajó sétautalvánnyal (2900,-Ft) rendelkezők az utalvány beszámítását az info@turajo.hu címre írt üzenetben igényelhetik!

  Balaton Best kártyával rendelkezők a 25% kedvezményt az info@turajo.hu címre írt üzenetben igényelhetik!

  További fontos információk:
  • Kérjük, hogy a sétára legfeljebb egy fotóstáskával (+állvánnyal) érkezz!
  • Minden sétarésztvevőnek térítésmentesen munkavédelmi sisakot biztosítunk, melynek viselése a séta időtartama alatt kötelező!
  • A sétán való részvétel feltétele a jó állóképesség, mivel a nyolcemeletes kazánház legfelső szintjére is felmerészkedünk.

  Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt! A sétaszervező a séta alatt bekövetkezett balesetekért felelősséget nem vállal!

  A sétát tizennyolc éves kor felett ajánljuk!

  Ajánló


  Hol vagyunk mi a Vitruvius-tanulmány emberétől? Amikor a jó Leonardo éjszakánként anatómiai skicceit készítette, vajon miféle kíváncsiság vezérelte? Vajon mit…

  ÉLJ SZÍVBŐL! Csernus doki idei utolsó előadása Budapesten! A rendezvény védettségi igazolvány nélkül látogatható!  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016