• Program


  Aktuális előadások  Gondoltad volna, hogy az Inotai Erőmű területe az a hely, ahol minden fotós megtalálhatja a számára legizgalmasabb témákat?

  Fotóstúránkon több kisebb, és néhány nagyobb megállóval számolhatsz, ahol profi túravezetőnk kompozíciót, beállításokat javasol neked, miközben te is kérdezhetsz tőle. Az épületeket kívülről is megörökítheted, de többnyire azok sötét belsejében töltjük az időt. A túra során óriási terekbe vezetünk téged, miközben helyenként izgalmas részleteket is láthatsz.

  Találkozási hely: Erőmű bejárata (Erőmű utca eleji buszmegálló utáni körforgalomnál balra)
  Útvonal: Erőmű épületei között
  Túra hossza: 1,5-2 km
  Túra időtartama: 4 óra
  Túra nehézségi foka: közepes
  Javasolt öltözet: időjárásnak megfelelő, sportos, vastag talpú és a lábfejet védő cipővel és zseblámpával
  Parkolás: ingyenes parkolóhelyek az Erőmű bejárata előtt

  Közösségi közlekedés: Javasoljuk, hogy távolsági autóbusszal közelítsd meg a helyszínt és az Alumíniumkohó bejárati út (Erőmű lakótelep) megállónál szállj le! Innen a 8-as út Alumíniumkohó oldalán található megállóból egy jól kitaposott ösvényen juthatsz el az Erőmű utcai kis körforgalomhoz, és mögötte az Erőmű bejáratához.

  A 2022. december 21-ig értékesített Fotóstúra az Inotai Erőműben sétautalvány birtokában a kiválasztott időpontra az info@turajo.hu címre írt üzenetben jelentkezhetsz.

  Egyéb, 2022. december 21-ig értékesített Túrajó sétautalvánnyal (2900,-Ft vagy 6900,-Ft) rendelkezők az utalvány beszámítását az info@turajo.hu címre írt üzenetben igényelhetik!

  Javasolt fotós felszerelés:
  Érkezhetsz bridge fényképezőgéppel, de a nagy terek miatt inkább DSLR vagy MILC gépet javaslunk. (Mobiltelefonnal is próbálkozhatsz, de úgy nagyon korlátozott lehetőségeid lesznek a rendkívül változatos fényviszonyok miatt.) Célszerű nagylátószögű – akár halszem – objektívvel, és lehetőség szerint teleobjektívvel érkezned. A fényerő fontos szempont: az ISO-t módjával tudod csak emelni, nehogy a nagyon zajos fotók élvezhetetlenné váljanak. Érdemes állványt is magaddal hoznod, de lehetőleg olyan méretűt, amellyel összecsukott állapotában kis helyeken is könnyedén át tudsz jutni. Mint minden elhagyatott gyár, az Inotai Erőmű területe is poros, így, ha teheted, hozz két vázat a két objektívnek, hogy ne kelljen cserélgetned őket a túra közben. Ha ezt nem teheted meg, vagy neked úgy praktikusabb, akkor egy olyan objektívvel érkezz, amely minőségben még nem jelent nagy kompromisszumot, de a fókusztartománya a nagylátótól a teleobjektív alsó határáig terjed. Javasoljuk, hogy a 4 órás túrára készülve pakolj felszerelést, mert a túl sok cucc felesleges terhet jelent és elveheti a fotózás élményét.
  Javasolt objektívek az egyes helyszíneken (full frame-re megadva):
  – Halszem, nagylátó, fényerős: fix 8-14mm, zoom: 24-70 mm, f2.8
  – Tele: 70-200mm, f2.8

  Tereptárgyak: nagylátó, de a kisebb részletek is érdekesek
  Futószalag belseje: fényerős objektív
  Kazánház: halszem, nagylátó, és fényerős objektív egyaránt
  Tető: teleobjektív az érdekes részletekhez (szélerőmű, hűtőtornyok), de a kompozíciók miatt a nagylátó is
  Irodák: inkább a részletek (elhagyott iratok, tárgyak) dominálnak
  Művelődési ház: fényerős objektív, illetve a fentiek vegyesen

  Téli időszakban az időjárási körülmények esetleg kedvezőtlen hatása miatt erősen ajánlott a fényerős objektív, és állvány használata!

  További fontos információk:
  Kérjük, hogy a túrára legfeljebb egy fotóstáskával (+állvánnyal) érkezz!
  Kérjük, hagyd otthon értékeidet (ékszer, készpénz, drága óra, stb.)!
  Minden túrarésztvevőnek térítésmentesen munkavédelmi sisakot biztosítunk, melynek viselése a túra időtartama alatt kötelező!
  A túrán való részvétel feltétele a jó állóképesség, mivel a nyolcemeletes kazánház legfelső szintjére is felmerészkedünk.

  Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt!
  A túraszervező a túra alatt bekövetkezett balesetekért felelősséget nem vállal!

  A túrát tizennyolc éves kor felett ajánljuk!

  Ajánló


  Ismerd meg velünk a Budavári Palota viharos történetét az Anjou királyok erődítményétől a második világháborún át egészen napjainkig!

  Sétánkon a vasúti járműjavítás korabeli fellegvárát, a századforduló Budapestjének második legnagyobb területű vasúti létesítményét, az Istvántelki Főműhely gőzöscsarnokát járjuk be.

  A Várnegyed története férfiaktól hangos: mintha kizárólag csak uralkodókról, államférfiakról, hadvezérekről, katonákról és építészekről szólna. A Budai Várséták programjában azonban…

  Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
  becsült lejárati idő:
  00:00

  tétel a kosárban

  összesen:


  Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!

  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016