• Program


  Tüskevár

  Tüskevár

  A történet két nyolcadikos budapesti diák, Tutajos és barátja, Bütyök egy nyarát követi végig, akik a fővárosból a Kis-Balatonhoz kerülnek, Tutajos nagybátyjához és Náncsi nénihez, illetve a “berekbe”, a minden-titkok tudójához, Matula bácsihoz. Akitől megtanulják, milyen az élet távol a várostól és számos lecke után azt is, hogy miként lehet együtt lélegezni a természettel.

  Olt Tamás – Váradi Szabolcs: Tüskevár
  ősbemutató
  Fekete István regénye alapján

  “Nyugodt lehetsz, Kengyel megadja. – Nem vagyok nyugodt. Ez nem számít feleletnek. – Dehogynem! Akkora négyesed lesz, mint egy ház… – Ha hármasom lesz, apám nem enged sehova. Akkor pedig… – Jelesed lesz! Meg is érdemled – mondta Bütyök, mert ez a párbeszéd – ezt mondanunk sem kell – Tutajos és közte zajlott le hazafelé menet. – … akkor pedig öngyilkos leszek – fejezte be a mondatot Gyula, ámbár minden meggyőződés nélkül.”

  Fekete István ifjúsági regénye egyike volt Magyarország 12 legnépszerűbb könyvének a 2005-ös Nagy Könyv szavazáson. A történet két nyolcadikos budapesti diák, Ladó Gyula Lajos (becenevén: Tutajos) és barátja, Pondoray Béla (becenevén Bütyök) egy nyarát követi végig, akik Budapestről a Kis-Balatonhoz kerülnek, Tutajos nagybátyjához és Náncsi nénihez, illetve a “berekbe”, a minden-titkok tudójához, Matula Gergelyhez – akitől megtanulják, milyen az élet távol a várostól, és számos lecke után azt is, hogy miként lehet együtt lélegezni a természettel. A nyár véget ér, kezdődik az iskola, a fiúk testileg és lelkileg megerősödve visszatérnek Budapestre, az iskolapadba, de magukkal visznek valamit, ami szavakkal le nem írható – s megfogadják azt is, hogy télen visszatérnek a berekbe.

  Szereplők:
  Matula................................ Nyári Oszkár
  Tutajos............................... Törő Gergely Zsolt
  Bütyök................................ Mucsi Kristóf
  Nancsi néni........................ Csonka Ibolya
  Anya, Tanárnő, Klárika....... Varga Zsuzsa
  István bácsi........................ Kalmár Tamás
  + Somogy táncegyüttes
   
  Díszlettervező: Pintér Réka
  Jelmeztervező: Cselényi Nóra
  Koreográfus: Turi Endre
  Társkoreográfus: Gulyás Anna
  Világítástervező: Memlaur Imre
  Szcenikai vezető: Szalai József
  ügyelő: Kopácsi Adrián
  súgó: Simon Ildikó
  segédrendező: Váradi Szabolcs

  RENDEZŐ: OLT TAMÁS

  Ajánló


  A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban…

  A Jazz+Az a magyar popzene egyik rövid életű, ám annál sikeresebb formációja. Összesen…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016