• Program


  Urban Verbunk:Elemek tánca
  8

  Urban Verbunk:Elemek tánca

  Az ELEMEK TÁNCA a gyermek, ifjúsági és felnőtt korosztály számára is élvezetes szórakozást, és egyben tartalmas ismeretszerzési lehetőséget is nyújt.

  Urban Verbunk: Elemek Tánca

  Az Urban Verbunk művészeti igazgatói, a Harangozó Gyula-és Junior Prima-díjas Moussa Ahmed és Tóth Judit Örökös Aranygyöngyös táncművészek a világ számos pontján és rangos rendezvényén képviselték a magyar kultúrát, többek között a New York-i Lincoln Center színpadán, a riói olimpián vagy Károly walesi herceg 70. születésnapi ünnepségén.
  A 2019-ben általuk alapított Urban Verbunk az ELEMEK TÁNCA című produkcióval lép fel a Fővárosi Nagycirkuszban. A különleges műsorban egyszerre van jelen tűz és víz, föld és levegő ugyanazon a színpadon.
  Hogyan lehetséges ez? Egy több mint 2500 liter vízzel feltöltött medencével, lángoló padlóval és szikrázó dobverőkkel, közel 350 acélrugó feszítésében egy 40 négyzetméteres trambulinszőnyegen.

  … Erdőtűz, özönvíz, légszennyezés és ipari bányászat. A Föld kizsákmányolásának utolsó óráiban járunk, a figyelmeztető jelek egyre jobban átszövik a bolygó mindennapjait, mi mégsem foglalkozunk vele eleget….

  Pedig az ember a négy elem uralta világban él, ezért négyféle temperamentummal és érzelmi tulajdonságokkal van felruházva.
  Tüzesség és higgadtság, szabadságvágy és konformitás, bátorság és félelem. Minden embert különböző módon jellemző jegyek és tettek. Egy dolog azonban minden emberben közös: senki sem élhet a négy elem nélkül, csakis általuk és bennük. Ki így, ki úgy…

  „Tüzes ritmusokkal az ereinkben, magasan szárnyalva a levegőben, vagy épp szemben úszva az árral dacolunk jeges hullámokkal, s bízunk benne, hogy lábunk egyszer újra partot ér. Remélve, hogy még unokáinknak is ugyanígy lehetőségük lesz rá.”

  Stáblista:
  TÁNC: URBAN VERBUNK
  ZENE: SZITHA MIKLÓS
  ÉNEK: PAÁR JULIANNA, FERENCZY GYÖRGY
  KÖZREMŰKÖDIK: SOLYMOSI MÁTÉ, VIZELI MÁTÉ, BOGNÁR ANDRÁS
  DÍSZLET: DECORARTIVE
  JELMEZ: PAPP JANÓ
  VIDEÓGRAFIKA: HÖLTZL GERGELY
  HANG, FÉNY: NEXT STAGE TEAM
  MŰVÉSZETI IGAZGATÓK: TÓTH JUDIT – MOUSSA AHMED

  Az előadás az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósult meg.

  Ajánló


  "Haldokló asszony keresi szeretteit. Irdatlan vagyon forog kockán..." - olvassa a hirdetést Leo…

  Pintér Béla: Anyaszemefénye zenedráma A Pintér Béla és Társulata valamint a Katona József…

  Grecsó Krisztián 2014-es nagysikerű regényének főhőse leltárt készít. Miközben fölidézi korábbi kapcsolatait, önmaga…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016