• Program


  Üres székek a művészetben – Szemfényvesztő művészet I.

  Üres székek a művészetben – Szemfényvesztő művészet I.

  A Szemfényvesztő művészet szerzője, Gerevich József előadás-sorozatában egy-egy műalkotáshoz vagy alkotóhoz kapcsolódó kérdéseket tesz fel, és válasza nyomán felsejlik a művészet rejtett világa. Mit jelentenek Vincent van Gogh üres székei, és ezek a székek hogyan kapcsolódnak a Nobel-díjas költő, Yeats Választás című verséhez? A kérdésekhez kapcsolódó gondolatait a pszichiáter író a Hegyvidék Galériában osztja meg az érdeklődő közönséggel.

  Nincs aktuális előadás

  Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

  Utolsó előadás dátuma: április 20. csütörtök, 18:00

  Szemfényvesztő művészet I. | Üres székek a művészetben
  Művészetpszichológiai előadás-sorozat

  A Szemfényvesztő művészet szerzője, Gerevich József előadás-sorozatában egy-egy műalkotáshoz vagy alkotóhoz kapcsolódó kérdéseket tesz fel, és válasza nyomán felsejlik a művészet rejtett világa. Mit jelentenek Vincent van Gogh üres székei, és ezek a székek hogyan kapcsolódnak a Nobel-díjas költő, Yeats Választás című verséhez? Hogyan avatkozik be egy mű alkotója életébe, fenekestül felforgatva azt? Mit tehet és mit nem tehet a művész azért, hogy minél maradandóbb művet hozzon létre? A pszichózis segíti vagy gátolja a művészi teljesítményt? Az alkotások hogyan viszonyulnak a magányhoz és a társas létezéshez? A kérdésekhez kapcsolódó gondolatait a pszichiáter író a Hegyvidék Galériában osztja meg az érdeklődő közönséggel.

  Előadó: Gerevich József pszichiáter

  Időpont: 2023. április 20. (csütörtök) 18:00

  Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

  Részvételi díj: 800 Ft, hegyvidéki lakosoknak: 200 Ft

  Jegyek kaphatók a https://hegyvidekgaleria.jegy.hu/ oldalon, valamint a Hegyvidék Galériában. Az eseményre érkezéskor a lakcímkártya felmutatása kötelező!

  Kép // Vincent Van Gogh: Van Gogh széke, 1888; olaj, vászon, 91, 8 × 73 cm; The National Gallery, London (https://www.nationalgallery.org.uk/paintings/vincent-van-gogh-van-goghs-chair) és Vincent Van Gogh: Gauguin széke, 1888; olaj, vászon, 90,5 cm × 72,7 cm; Van Gogh Museum, Amszterdam (https://www.vangoghmuseum.nl/en/collection/s0048V1962)

   

   

  Ajánlatunk


  A vadregényes keleti sztyeppék mondákkal és gazdag történelmi hagyományokkal átitatott, egzotikus világába kalauzol a Fővárosi Nagycirkusz április 5-től látható új műsora.

  VIII. Henrik az angol történelem talán egyik legkülönösebb szereplője, aki nemcsak szélsőséges tetteinek lenyomatát hagyta az utókorra, hanem hat házasságának legendáját is.

  Ajánló


  Andrew Lloyd Webber csodálatos műve a Biblia legszebb, drámai fordulatokban leggazdagabb történetén, a József legendán, illetve Thomas Mann tetralógiáján alapul.

  Molnár Ferenc világhírű regénye alapmű az emberi társadalom természetéről, a hősiesség, az árulás, az esendőség és a hazaszeretet fogalmáról. Nemecsek,…

  2024-ben ötven éve lesz annak, hogy az ország egyik legismertebb rockzenekara az EDDA Művek megalakult és a rockzene szolgálatába állt.…

  Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
  becsült lejárati idő:
  00:00

  tétel a kosárban

  összesen:


  Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!
  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016