• Program


  Aktuális előadások  Eugene O’Neill: Utazás az éjszakába

  Idillien indul ez a nap, együtt a család. Mary Tyrone nemrég érkezett haza megerősödve a szanatóriumból, két felnőtt fiuk is velük lakik most.

  Azonban, ahogy közelít az éjszaka, felszínre törnek a kimondatlan félelmek, a múlt elhallgatott sérelmei, és végül nincs többé szerepjátszás: a család szembesül saját gyötrelmes és kilátástalan valóságával.

  “Mary belép. Kezdetben nem lehet rajta más változást észrevenni, csak hogy nem látszik már olyan idegesnek, inkább olyan, mint amilyen akkor volt, amikor először láttuk reggeli után, de aztán feltűnik, hogy a szeme ragyogóbb és valami sajátos függetlenség, distancia van a hangjában és modorában, mintha kissé különválna a szavaitól és cselekedeteitől.

  MARY ( aggódva lép Edmundhoz és átkarolja ) Ne köhögj így. Árt a torkodnak. Úgyis meg vagy fázva, csak nem akarsz még egy torokgyulladást is? ( Edmund abbahagyja a köhögést, gyors, nyugtalan pillantást vet anyjára, de ha föl is ébredt a gyanakvása, anyja gyöngédsége visszafojtja. Jamie azonban egyetlen fürkésző pillantás után tudja, hogy gyanúja beigazolódott. Szemét lesüti, a padlóra bámul, arcára kiül az elkeseredett, védekező cinizmus kifejezése. Mary folytatja, féloldalt odaül Edmund székének karfájára, karjával átfogja, úgy, hogy az ő arca Edmund fölött és mögött van, s Edmund nem nézhet anyja szemébe )”

  Szereplők
  JAMES TYRONE Spilák Lajos
  MARY CAVAN TYRONE, a felesége...................... Homonnai Katalin
  IFJ. JAMES TYRONE, a nagyobb fiú..................... Lovas Dániel
  EDMUND TYRONE, a kisebb fiú............................ Samudovszky Adrian
  CATHLEEN, konyhalány......................................... Pallagi Melitta

  Alkotók
  Fordította: Vas István
  Átdolgozta: Laboda Kornél
  Díszlet- és jelmeztervező: Devich Botond
  Dramaturg: Barcsai Bálint
  Fény- és hangtechnikus: Berta Ninett
  Asszisztens: Mátyás Viktória

  Rendező: Fehér Balázs Benő

  Ajánló


  Szőnyi Erzsébet A MAKRANCOS KIRÁLYLÁNY Gyermekopera két felvonásban, egy részben, magyar nyelven

  Mogyeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

  Akár egy Agatha Christie krimi a Sex és New York karaktereivel! A Liliom Produkció – Dámák a pakliban című új krimi-vígjátéka egy…

  Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
  becsült lejárati idő:
  00:00

  tétel a kosárban

  összesen:


  Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!

  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016