• Program


    Aktuális előadások





    A Budavári Palota, uralkodóink egykori rezidenciája, a kultúra és a művészet központja, nemzeti szimbólumunk. Sétánkon elmeséljük a ma látható épületegyüttes viharos történetét az Anjou királyok erődítményétől egészen napjainkig. Mi történt Mátyás reneszánsz palotájával az oszmán hódoltság idején? Ki kezdett el újra építkezni a Várhegyen Buda visszafoglalását követően? Hogyan épült európai rangú, fényűző Királyi Palota Ferenc József és Erzsébet számára? Miként pusztult el a kormányzói rezidencia a második világháborúban és mi lett a sorsa az azt követő évtizedekben? Programunk során ezekre a kérdésekre is válaszolunk, miközben meglátogatjuk a fennmaradt gótikus Várkápolnát és a Királypincét, valamint mesélünk a Nemzeti Hauszmann Program keretében jelenleg zajló nagyszabású építkezésekről is.

    INDULÁS: 1014 Budapest, Szent György tér – Budavári Sikló
    ÉRKEZÉS: 1014 Budapest, Halászó gyerekek terasza
    IDŐTARTAM: 120 perc

    Jó tudni
    •  kültéri és beltéri program
    • 12 éves kor felett ajánlott
    • a megadott időpontban indulunk, a későn érkezőket nem áll módunkban megvárni
    • rossz időjárás (például esőzés) esetén is megtartjuk
    • macskaköves utakon, lépcsőkön, szűk folyosókon közlekedünk, a séta nem akadálymentes
    • megfelelő cipő viselését javasoljuk
    • múzeumi kiállítótereken is áthaladunk, de a program nem tárlatvezetés
    • a kiállítóterekbe hátizsákot, nagy méretű táskát és esernyőt nem szabad bevinni, kis méretű táska ajánlott 

     Az oldalon közzétett fotók, szöveges tartalmak, valamint a Budai Várséták programelemei és sétái során elhangzó előadások szerzői jogi védelem alatt állnak, amelyek jogtulajdonosa a Várkapitányság Nonprofit Zrt. A jogtulajdonos engedélye nélkül tilos azokat részben vagy egészben akár eredeti, akár átdolgozott formában rögzíteni, többszörözni, nyilvánosan előadni vagy a nyilvánosság számára hozzáférhetővé tenni, harmadik személynek továbbadni. Jogsértés esetén a Várkapitányság Nonprofit Zrt. megteszi a szükséges intézkedéseket és megindítja a vonatkozó jogszabályok szerinti eljárásokat.

    Ajánló


    A Budavári Palotanegyed története férfiaktól hangos: mintha kizárólag csak uralkodókról, államférfiakról, hadvezérekről, katonákról és építészekről szólna. A Budai Várséták legújabb…

    Ismerd meg velünk a főherceg és családjának életét, és járjuk be együtt a Habsburgok magyar ágának budavári temetkezőhelyét!

    Hogyan lett Erzsébet a magyarok kedvenc királynéja? Miként zajlottak budai tartózkodásai és mi őrzi ma is Sisi emlékét az egykori…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016