• Program


  Végszó (Rózsavölgyi Szalon)

  Végszó (Rózsavölgyi Szalon)

  Edward, Mallory és Christian – egy család, három generáció, két és fél színész. Edward már mindent eljátszott. Egyszer még színpadra lépne saját lányával, Malloryvel, a Broadway-sztárral, aki éppen azt fontolgatja, vissza kellene vonulnia. A színészdinasztia harmadik tagja Mallory fia, Christian, az egykori gyerekszínész, akit végül nem vonzott a színház, sem a film..

  Michael McKeever: Végszó

  „A színház éppen olyan, mint az élet – csak jobbak a fények!” – mondja a szórakoztató és elgondolkodtató vígjátékban Edward DuPre, a hetvenes színházi legenda, és pontosan erről szól Michael McKeever színműve, amelyben nem a színház tart tükröt az életnek, hanem az élet a színháznak.

  Voltaképpen egy színészdinasztia történetébe, enged bepillantást a Városmajori Szabadtéri Színpadon a Végszó, egy olyan család mindennapjaiba, amelyben a színház az első, ahol a szellemes megjegyzés előbbre való, mint az őszinte szó, ahol soha senki nem érezheti magát érzelmi biztonságban, ahol nem könnyű boldognak lenni.

  Edward, Mallory és Christian – egy család, három generáció, két és fél színész. Edward már mindent eljátszott. Egyszer még színpadra lépne saját lányával, Malloryvel, a Broadway-sztárral, aki éppen azt fontolgatja, vissza kellene vonulnia. A színészdinasztia harmadik tagja Mallory fia, Christian, az egykori gyerekszínész, akit végül nem vonzott a színház, sem a film, és a kulisszához csak a családi házban kerül a legközelebb anyja személyi titkáraként.

  Michael McKeever darabjának szereplői harcolnak egymással, a véleményekkel, a kritikákkal, az intrikákkal, de főként az érzelmekért, a szeretetért küzdenek, hogy végre megtudják egymástól: szüksége van-e még rájuk a családnak. Aztán a valós életből hirtelen belekerülünk a Lear király közepébe…

  Szereplők:
  Györgyi Anna
  Gálvölgyi János
  Csiby Gergely
  Bajor Lili
  Kovács Máté

  Díszlettervező: Enyvvári Péter
  Jelmeztervező: Veréb Dia
  Dramaturg: Hárs Anna
  Fordító: Makai Luca, Hárs Anna
  Rendezőasszisztens: Kis-Kádi Judit
  Rendező: Dicső Dániel

  Shakespeare-fordítás: Nádasdy Ádám
  Euripidész, Médeia-fordítás: Rakovszky Zsuzsa

  Az előadást 12 éven felüli nézőknek ajánljuk!
  Az előadás hossza szünettel együtt kb. 110 perc.

  Michael McKeever örököseinek engedélyét az Ahn & Simrock Bühnen- und Musikverlag GmbH és a Hofra Kft. közvetítette

  Ajánló


  Ugyan ki tudná összefoglalni, mi mindenről szól a farkasok közt nevelkedett Maugli, az…

  Márc. 11-én CSERNUS doki az Akváriumban!! Téma: Találd meg önmagad!  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016