• Program


  VeszprémFest Classic-Cziffra 100 / "ZongOpera" / Miklósa Erika és Balázs János
  4

  VeszprémFest Classic-Cziffra 100 / "ZongOpera" / Miklósa Erika és Balázs János

  A Cziffra György-Emlékév programja.
  A koloratúr szoprán énekesnő, akit tavaly a Halhatatlanok Társulatának tagjává választottak, Kossuth-díjas zongoraművész partnerével műfaji kötöttségek nélkül, áriákból, népszerű dalokból és virtuóz átiratokból építi fel a műsorát.

  Aktuális előadások  VeszprémFest Classic  ZongOpera - Miklósa Erika és Balázs János

  Három éve lépett először együtt közönség elé Miklósa Erika és Balázs János, hogy megkeressék azt a közös hangot, amely mindkettejük zenei területének, az operaműfajnak és a zongorairodalomnak is sajátja. Magától értetődő módon talált egymásra e két világ és a két előadó, hiszen mind az opera, mind a zongoraművészet ragyogását élte a romantika korában, s újbóli fellángolását a múlt évszázadban. Mindkét művész szeretné, hogy azt a zenei szabadságot, azt az örömet érezze át a mai közönség, amit Mozart, Verdi, Liszt vagy éppen Cziffra György közönsége is átélhetett. A koloratúr szoprán énekesnő, akit tavaly a Halhatatlanok Társulatának tagjává választottak, Kossuth-díjas zongoraművész partnerével műfaji kötöttségek nélkül, áriákból, népszerű dalokból és virtuóz átiratokból építi fel a műsorát.

  A Cziffra Fesztivál és a VeszprémFest közös koncertje.

  Ajánló


  Tisztelgés a magyar rock n’ roll, a Hungária együttes és Fenyő Miklós életműve…

  Szenvedélyes dallamok, mesterművek szólalnak meg az est folyamán. A gálán felcsendülnek többek között…

  Dés László ezen a koncerten eddigi turnéiból válogatja a legismertebb dalait, de persze…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016