• Program


  Virágot Algernonnak
  5

  Virágot Algernonnak

  „Nyugodtan dönthet úgy is, hogy visszaviszi Charlie-t az iskolába, és minden marad a régiben. Ám ha őrá esik a választás, olyan tudományos ugrás elősegítője lesz, amelyhez fogható a DNS felfedezése óta nem volt. Nos?” – kérdezi dr. Nemur Alice Kiniantól, Charlie Gordon tanárától Daniel Keyes Virágot Algernonnak című világhírű regényében, illetve a Szervét Tibor által készült színpadi változatban, mely a…  több

  Aktuális előadások


  Szerző: Daniel Keyes: VIRÁGOT ALGERNONNAK

  Az eredeti mű alapján írta: Szervét Tibor

  Szereplők:

  Charlie Gordon SZERVÉT TIBOR

  Alice Kinian LÉVAY VIKTÓRIA

  Dr. Richard Nemur professzor / Gimpy / Apa PAPP JÁNOS

  Dr. Jay Strauss / Frankie / Dr. Ferguson NAGY SÁNDOR

  Mrs. Donner / Anya / Mrs. Nemur ZSURZS KATI

  Berta nővér / Gina / Stewardess / Miss Moony / Nancy Wellberg / Norma SZŐLŐSKEI TÍMEA

  Gyermek Charlie MIKLAUZICZ SIMON

  Alkotók:

  Díszlettervező: Horgas Péter

  Jelmeztervező: Bujdosó Nóra

  Ügyelő: Skrabán Judit

  Súgó: Sajben Anita

  Rendezőasszisztens: Petyi János

  Rendező: HORGAS ÁDÁM

   

  „Nyugodtan dönthet úgy is, hogy visszaviszi Charlie-t az iskolába, és minden marad a régiben. Ám ha őrá esik a választás, olyan tudományos ugrás elősegítője lesz, amelyhez fogható a DNS felfedezése óta nem volt. Nos?” – kérdezi dr. Nemur Alice Kiniantól, Charlie Gordon tanárától Daniel Keyes Virágot Algernonnak című világhírű regényében, illetve a Szervét Tibor által készült színpadi változatban, mely a Játékszín műsorán szerepel először. Hogy hogyan dönt a tanárnő és főleg a törekvő tanítványa, és mi lesz mindennek a következménye, erről szól ez a megindító történet. Charlie Gordon csodálatos szellemi fölemelkedése és méltóságteljes visszatérése korábbi énjéhez felemelő példájává válhat az emberi kitartásnak, az élni akarásnak, az optimizmusnak, a szeretet erejének.

  „Horgas Péter díszlete praktikus ügyességgel hozza egy térbe a két világot, lehetővé teszi a játék tempóját, pörgését, a helyszínek jól követhető változásait. Horgas Ádám rendezésében megbízhatóan, áttekinthetően, átélhetően folyik le a cselekmény. Szervét színészként is helyén van a magára szabott darabban, alaposan kidolgozza és gondosan mérlegelve alkalmazza a fogyatékosság tüneteit, eleve ügyel arra, hogy ne nézzük pusztán hülyének Charlie-t.”

  /Dívány, Zappe László/

  A színdarabot Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség képviseli

  theatrum-mundi.hu

  Bemutató: 2015. október 31.

  Az előadás hossza 2 óra 40 perc, egy szünettel.

  Ajánló


  A remek zenékkel fűszerezett vígjáték az ismert szerzőpárostól, garantált szórakozást nyújt a kikapcsolódni vágyó nézőknek.

  Philip Glass balett-operája Jean Cocteau története alapján francia nyelven, magyar és angol felirattal  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016