• Program


  Aktuális előadások  A kaposvári Bábszíntér előadása

  Szerző: Pályi János
  vásári bábjáték

  Rendezte: Kovács Ildikó
  Tervezte: Majoros Gyula
  Játssza: Pályi János

  Másfél óra önfeledt derű és kacagás, 55 percbe sűrítve az idő rövidsége miatt!
  5 éves kortól ajánlott, gyermekeknek szóló előadás

  Szükségünk van olyan szerethető példaképekre, akik legalább képzeletünkben vagy akár a bábszínházban jól elagyabugyálják azt, aki rosszat tesz velünk s a világgal. Ez a valaki most itt van s nemes egyszerűséggel csak Vitéz Lászlónak hívják!
  A hagyományos vásári bábjátékban a pirossipkás, vidám fickó palacsintasütőjével tanítja móresre az ördögöket és magát a halált is. Sziporkázó, életvidám kesztyűs bábjáték ez, melyet vásári mutatványok előznek meg.
  A molnár mester malmát megszállják az ördögök és a szellemek. Nem engedik megőrölni az emberek búzáját. Liszt nélkül nincs kenyér és akkor oda az élet.
  A Molinári bácsi megkéri Vitéz Lászlót, zavarja el az ördögöket és a szellemeket a malomból, aki némi gondolkodás után rááll. Kap egy zsák búzát, hogy őrölje meg a malomban. Vitéz László megpróbálja bevinni a zsákot a „majomba”, de sorra útját állják az ördögök. Utoljára a halállal is szembe kell néznie. Végül is a malom újra őrölni kezd, és zsák búzából egy zsák liszt lesz. De a molnár mégsem akarja kifizetni a jutalmat. Őt is móresre tanítja hősünk. Végül az igazi jutalom a közönség tapsa lesz.

  Ajánló


  Ken Ludwig: Primadonnák Bohózat 2 részben

  Dolák-Saly Róbert egyszer azt nyilatkozta, egyszer meg ezt. Véleménye szerint az emberek 95…

  Czigány Zoltán: Csoda és Kósza élő hangjáték  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016