• Program


    Vitéz László és az elátkozott malom

    Vitéz László és az elátkozott malom

    Szükségünk van olyan szerethető példaképekre, akik legalább képzeletünkben vagy akár a bábszínházban jól elagyabugyálják azt, aki rosszat tesz velünk s a világgal. Ez a valaki most itt van s nemes egyszerűséggel csak Vitéz Lászlónak hívják!  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. október 11. vasárnap, 11:00

    A kaposvári Bábszíntér előadása

    Szerző: Pályi János
    vásári bábjáték

    Rendezte: Kovács Ildikó
    Tervezte: Majoros Gyula
    Játssza: Pályi János

    Másfél óra önfeledt derű és kacagás, 55 percbe sűrítve az idő rövidsége miatt!
    5 éves kortól ajánlott, gyermekeknek szóló előadás

    Szükségünk van olyan szerethető példaképekre, akik legalább képzeletünkben vagy akár a bábszínházban jól elagyabugyálják azt, aki rosszat tesz velünk s a világgal. Ez a valaki most itt van s nemes egyszerűséggel csak Vitéz Lászlónak hívják!
    A hagyományos vásári bábjátékban a pirossipkás, vidám fickó palacsintasütőjével tanítja móresre az ördögöket és magát a halált is. Sziporkázó, életvidám kesztyűs bábjáték ez, melyet vásári mutatványok előznek meg.
    A molnár mester malmát megszállják az ördögök és a szellemek. Nem engedik megőrölni az emberek búzáját. Liszt nélkül nincs kenyér és akkor oda az élet.
    A Molinári bácsi megkéri Vitéz Lászlót, zavarja el az ördögöket és a szellemeket a malomból, aki némi gondolkodás után rááll. Kap egy zsák búzát, hogy őrölje meg a malomban. Vitéz László megpróbálja bevinni a zsákot a „majomba”, de sorra útját állják az ördögök. Utoljára a halállal is szembe kell néznie. Végül is a malom újra őrölni kezd, és zsák búzából egy zsák liszt lesz. De a molnár mégsem akarja kifizetni a jutalmat. Őt is móresre tanítja hősünk. Végül az igazi jutalom a közönség tapsa lesz.

    Ajánlatunk


    Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

    A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

    1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

    Ajánló


    Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

    3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: kesztyűsbáb, pálcás báb

    Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016