• Program


    Aktuális előadások



    Rahmanyinov: 2. (c-moll) zongoraverseny, op. 18
    Rahmanyinov: Szimfonikus táncok, op. 45

    Jekatyerina Mecsetina (zongora)
    Orosz Nemzeti Filharmonikus Zenekar
    Vezényel: Vlagyimir Szpivakov

    Az Orosz Nemzeti Filharmonikus Zenekart 2003 januárjában alapították, tagjai a legjobb zenekari zenészek és tehetséges fiatalok. Tevékenysége során az együttesnek sikerült Oroszország egyik legjobb szimfonikus zenekarává válnia, és elnyernie a közönség csodálatát, valamint a szakma elismerését. Vezetőjük Vlagyimir Szpivakov világhírű hegedűművész és karmester, aki mellett olyan neves dirigensekkel dolgoztak együtt, mint Michel Plasson, Vladimir Ashkenazy, James Conlon, Jukka-Pekka Saraste és mások. Repertoárjukban – amely a korai klasszikus szimfóniáktól egészen a modern zeneszerzők legújabb műveiig terjed – kiemelt szerep kap hazájuk zenéje, budapesti koncertjükre is az egyik legfontosabb orosz komponista népszerű kompozícióit hozzák el. Az este szólistája, Jekatyerina Mecsetina hét nemzetközi zongoraverseny, köztük a bolzanói Busoni Verseny és a cincinnati World Piano Competition győztese. 2007 óta a Moszkvai Filharmonikusok szólistája, 2009 óta pedig a moszkvai konzervatórium tanára. 2022-ben oktatási kézikönyvet adott ki többek közt a hangversenyen megszólaló 2. zongoraversenyről.Rendező: 
    Rahmanyinov: 2. (c-moll) zongoraverseny, op. 18
    Rahmanyinov: Szimfonikus táncok, op. 45

    Jekatyerina Mecsetina (zongora)
    Orosz Nemzeti Filharmonikus Zenekar
    Vezényel: Vlagyimir Szpivakov

    Az Orosz Nemzeti Filharmonikus Zenekart 2003 januárjában alapították, tagjai a legjobb zenekari zenészek és tehetséges fiatalok. Tevékenysége során az együttesnek sikerült Oroszország egyik legjobb szimfonikus zenekarává válnia, és elnyernie a közönség csodálatát, valamint a szakma elismerését. Vezetőjük Vlagyimir Szpivakov világhírű hegedűművész és karmester, aki mellett olyan neves dirigensekkel dolgoztak együtt, mint Michel Plasson, Vladimir Ashkenazy, James Conlon, Jukka-Pekka Saraste és mások. Repertoárjukban – amely a korai klasszikus szimfóniáktól egészen a modern zeneszerzők legújabb műveiig terjed – kiemelt szerep kap hazájuk zenéje, budapesti koncertjükre is az egyik legfontosabb orosz komponista népszerű kompozícióit hozzák el. Az este szólistája, Jekatyerina Mecsetina hét nemzetközi zongoraverseny, köztük a bolzanói Busoni Verseny és a cincinnati World Piano Competition győztese. 2007 óta a Moszkvai Filharmonikusok szólistája, 2009 óta pedig a moszkvai konzervatórium tanára. 2022-ben oktatási kézikönyvet adott ki többek közt a hangversenyen megszólaló 2. zongoraversenyről.
    Rendező: Budapesti Orosz Nagykövetség, Zeneakadémiai Koncertközpont

    Ajánló


    Különleges, ünnepi élménnyel várjuk Önöket decemberben. Angyali hang és egy élő legenda a Jézus-várás csendjében. Dolhai Attila, Jászai Mari-díjas Érdemes…

    SOLTI GÁLA SZTÁROKKAL Ünnepi gálaest magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016