• Program


  Aktuális előadások  A szöveget SZABÓ LŐRINC/KÁLLAY GÉZA/SZABÓ STEIN IMRE fordításai alapján készítette Szikszai Rémusz.

  A Macbeth a lélek vívódásáról és nem a hatalom megszerzésének mechanizmusáról szól.  Becsületesnek lenni vagy engedni a kísértésnek, és akár gyilkosság árán is utat törni, érvényre juttatni önnön tehetségünket. Lady Macbeth nem csak támogatja Macbeth-et, de szinte bele is taszítja a bűnbe.  Szerelmük egy gömb – két ember tökéletes belső köre.

  Rajtuk kívül senki sem küzd a lelkiismeretével, senki sem próbálja meg ép ésszel túlélni saját sötét tetteit. Sokan halnak meg, de a történetükbe csak ők halnak bele. A Macbeth a cselekvés szabadságát teszi próbára. A paradoxonok tragédiája ez, egy hatalmas szabadvers az emberi lélekről. Ott van bennünk a jó mellett a rossz is, az érték mellett az értéktelen, a nagyvonalú mellett a kicsinyes. Történik mindez egy olyan országban, ahol mindenki fél, ahol senki sem őszinte, ahol mindenki önmagát tartja a legtöbbre és érdekei szerint hajlik és dörgölőzik a hatalomhoz. Hol a megoldás? Gyilkosság, amivel Macbeth nem csak az álmot öli meg, hanem a jövőt is? Vagy királyi terv szerint lesz rend, ahol mindenki tudja a helyét. A thánokból grófok lesznek, jöhet a törzsi Skóciában a feudalizmus. Ha fájdalmas is, de Lady Macbeth-nek talán igaza van: „Csalni a világot: légy, mint a világ”.

  170 percben, egy szünettel

  Szereplők:
  Nagypál Gábor
  Danis Lídia
  Crespo Rodrigo
  Dévai Balázs
  Kardos Róbert
  Király Attila
  Maróti Attila
  Mikola Gergő
  Pilnay Sára

  Jelmez  Kiss Julcsi
  Díszlet  Fekete Anna
  Zene  Kákonyi Árpád
  Mozgás  Király Attila
  Fény  Gergely Erzsébet / Mervel Miklós
  Hang  Piroska Ádám / Molnár Péter
  Rendező  Szikszai Rémusz
  Művészeti munkatársak
  Széplaky Petra
  Pásztor Gábor
  Tóth Bianka
   
  Súgó  Széplaky Petra
  Ügyelő  Pásztor Gábor
  Rendezőasszisztens  Tóth Bianka

  Ajánló


  Egy árva gyermekekből álló csapat, és egy rendkívüli felnőtt, egy nemes lelkű művész…

  "Ha szívből szeretek valamit csinálni, akkor az érződik." Dr. Csernus Imre előadása Pécsett:…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016