• Program


  Wanted / Lost & Found. Az elveszett magyar kubizmus nyomában

  Wanted / Lost & Found. Az elveszett magyar kubizmus nyomában

  Barki Gergely az utóbbi 10 évben több-száz (!!!) elveszettnek hitt, vagy korábban teljesen ismeretlen magyar kubista művet fedezett fel, talált meg.Előadásában izgalmas nyomozásairól, képvadászatáról és a magyar kubizmus kutatásáról villant fel érdekes adalékokat.

  Wanted / Lost & Found. Az elveszett magyar kubizmus nyomában


  A magyar kubizmus kutatása szűz terület, hiszen korábban inkább tagadták létezését maguk a kutatók is. Az elmúlt 10 évben azonban egyre világosabbá vált, hogy az első világháborút megelőző néhány évben Párizsban kialakult egy koherens magyar kubista diaszpóra, a kubizmus olyan nemzetközi mércével is úttörőnek számító alkotói körül mint Csáky József vagy Réth Alfréd.

  A mintegy tíz-egynéhány művész kubista életművének java része a homályba veszett, elkallódott, eltűnt. Barki Gergely az utóbbi 10 évben több-száz (!!!) elveszettnek hitt, vagy korábban teljesen ismeretlen magyar kubista művet fedezett fel, talált meg. Eddigi eredményeinek egy részéből kiállítást rendezett idén tavasszal Párizsban, amelynek hatására újabb művek kerültek elő. Előadásában izgalmas nyomozásairól, képvadászatáról és a magyar kubizmus kutatásáról villant fel érdekes adalékokat.


  Időpont: 2021. november 25. (csütörtök) 18:00


  Előadó: Barki Gergely művészettörténész


  Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.


  Részvételi díj: 600 Ft, Hegyvidék Kártyával 200 Ft


  Jegyek kaphatók a https://hegyvidekgaleria.jegy.hu/ oldalon, valamint a Hegyvidék Galériában. Az eseményre érkezéskor a Hegyvidék Kártya felmutatása kötelező! Maximális létszám: 40 fő


  Maszk viselése kötelező!

   

  Fotó / Réth Alfréd: Csendélet kancsóval, 1911; olaj, vászon, 78 x 91 cm, L.C. Collection

  Ajánló


  A Csík Zenekar 2021-ben országos koncertturnéra indul legendás vendégeikkel, Presser Gáborral és Karácsony Jánossal együtt, hogy mindenkinek megmutassák „A dal…

  Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar és angol felirattal

  Kocsmaária sok nevetéssel és sírással.  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016