• Program


    Wanted / Lost & Found. Az elveszett magyar kubizmus nyomában

    Wanted / Lost & Found. Az elveszett magyar kubizmus nyomában

    Barki Gergely az utóbbi 10 évben több-száz (!!!) elveszettnek hitt, vagy korábban teljesen ismeretlen magyar kubista művet fedezett fel, talált meg.Előadásában izgalmas nyomozásairól, képvadászatáról és a magyar kubizmus kutatásáról villant fel érdekes adalékokat.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. november 25. csütörtök, 18:00

    Wanted / Lost & Found. Az elveszett magyar kubizmus nyomában


    A magyar kubizmus kutatása szűz terület, hiszen korábban inkább tagadták létezését maguk a kutatók is. Az elmúlt 10 évben azonban egyre világosabbá vált, hogy az első világháborút megelőző néhány évben Párizsban kialakult egy koherens magyar kubista diaszpóra, a kubizmus olyan nemzetközi mércével is úttörőnek számító alkotói körül mint Csáky József vagy Réth Alfréd.

    A mintegy tíz-egynéhány művész kubista életművének java része a homályba veszett, elkallódott, eltűnt. Barki Gergely az utóbbi 10 évben több-száz (!!!) elveszettnek hitt, vagy korábban teljesen ismeretlen magyar kubista művet fedezett fel, talált meg. Eddigi eredményeinek egy részéből kiállítást rendezett idén tavasszal Párizsban, amelynek hatására újabb művek kerültek elő. Előadásában izgalmas nyomozásairól, képvadászatáról és a magyar kubizmus kutatásáról villant fel érdekes adalékokat.


    Időpont: 2021. november 25. (csütörtök) 18:00


    Előadó: Barki Gergely művészettörténész


    Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.


    Részvételi díj: 600 Ft, Hegyvidék Kártyával 200 Ft


    Jegyek kaphatók a https://hegyvidekgaleria.jegy.hu/ oldalon, valamint a Hegyvidék Galériában. Az eseményre érkezéskor a Hegyvidék Kártya felmutatása kötelező! Maximális létszám: 40 fő


    Maszk viselése kötelező!

     

    Fotó / Réth Alfréd: Csendélet kancsóval, 1911; olaj, vászon, 78 x 91 cm, L.C. Collection

    Ajánlatunk


    “Színdarabot csinálni valahogy régi álmom volt, mert szép, kreatív dolog. De eddig hiányzott a drámám hozzá. Most megvan. Én bányászom a nyersanyagot, de a végső formáját az alkotótársaim fogják megadni, amíg lehet, az én közreműködésemmel. Elfogadom, ha esetleg én már nem látom az előadást. Nagyon szeretném, de ebben a játékban nem a győzelem, a részvétel a fontos.” /Karsai Dániel/

    Megújult műsorral, új fellépőkkel térnek vissza az Illúzió Mesterei Gödöllőre!

    2021. augusztus 20-án nyílt meg az érdeklődők előtt a Budavári Palotában újjászületett Szent István-terem. Az államalapító Szent István királyunkról elnevezett helyiség a Budavári Palota a századforduló magyar iparművészetének csúcsteljesítménye volt. Az 1900-as párizsi világkiállításon nagydíjat nyert terem Hauszmann Alajos tervei alapján készült el, kialakításában a kor legjobb magyar művészei és iparosai vettek részt.

    Ajánló


    Daphne du Maurier regénye alapján a Szegedi Szabadtéri Játékok önálló bemutatója

    Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016