• Program


  William Shakespeare:VIHAR

  William Shakespeare:VIHAR

  Kulcsár Noémi Harangozó-díjas koreográfus ezúttal William Shakespeare kései remekműve nyomán készít adaptációt. Az új bemutató álomszerű világában egyszerre ég a lemondás és a bosszú érzése, és fénylik a fiatal szerelem reménye, miközben nem tudni, hol kezdődik a tánc és a mozdulat, vagy hol végződik a zene.

  William Shakespeare: Vihar - kortárs táncjáték
  A Kulcsár Noémi Tellabor előadása
  Bemutató előadás

  “Olyanok vagyunk mi is, mint
  Az álmok anyagja: kurta életünk
  Keretje álom.”
  (Szász Károly fordítása)

  Egy viharos éjjelen különös alakok gyűlnek össze egy elvarázsolt szigeten. Egy bölcs, magányos öreg férfi, egy gyönyörű szép, tiszta lány, egy romlott, alávaló gazember és egy könnyedléptű szellem. Ez volna Prospero? Emez Miranda? Hol van a sötét Caliban? Na és Ariel? A Kulcsár Noémi Tellabor társulat táncosai a mozgás és a tánc nyelvén gondolják újra és tovább Shakespeare művészi számvetését, amely egyszerre a színpadtól való búcsú és annak örök éltetése.

  Kulcsár Noémi Harangozó-díjas koreográfus a Macbeth, a Szentivánéji álom és a Sok hűhó semmiért után ezúttal William Shakespeare kései remekműve nyomán készít adaptációt. Az új bemutató álomszerű világában egyszerre ég a lemondás és a bosszú érzése, és fénylik a fiatal szerelem reménye, miközben nem tudni, hol kezdődik a tánc és a mozdulat, vagy hol végződik a zene. A cirkuszi és bábos elemekből is álló produkcióban pedig nemcsak kortársainkat ismerhetjük fel, hanem önmagunkat is.


  Táncolják:
  Prospero........ Csere Zoltán
  Caliban.......... Túri Lajos Péter
  Antonio.......... Deák Kristóf
  Alonso........... Engelmann András
  Fernando....... Kovács Mátyás
  Miranda......... Hajszán Kitti
  Sycorax......... Bányai Mirjam
  Ariel............... Horváth Attila

  Dramaturg: Cseh Dávid
  Jelmez : Bati Nikolett
  Látvány: Kulcsár Noémi, Csere Zoltán
  Zene: Szabó Sipos Ágoston
  Koreográfus: Kulcsár Noémi Harangozó-díjas

  Az előadás hossza: 1 óra, szünet nélkül

  Ajánló


  A Szent Efrém Férfikar számos díjjal elismert bizánci zenei együttes. Hazai- és nemzetközi…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016