• Program


  Wolfgang Seifen - Az improvizáció művészete

  Wolfgang Seifen - Az improvizáció művészete

  Kifogyhatatlan kreativitás – írta Wolfgang Seifen koncertjéről egy lenyűgözött kritikus, és ha megnézzük a német orgonaművész műsorát, talán kicsit féltjük is: lehetséges-e ennyi rögtönzést vállalni egy estére, ráadásul ennyiféle stílusban? A hatvannégy éves muzsikusért azonban nem kell aggódnunk, ő ebben van otthon, számára az improvizáció az éltető közeg.

  Aktuális előadások  Kivételes muzikalitásának, rendkívüli alkotói szabadságának és bámulatos technikájának köszönhetően bármilyen témából képes felépíteni egy tökéletesen arányos és izgalmas zeneművet, itt és most, a fülünk hallatára. Valódi szaktekintély ő ebben a műfajban, joggal mondhatjuk, hogy Európa egyik legjobbja, aki három évtizede tanítja is az improvizációt német zeneművészeti főiskolákon. Sokoldalúságát jelzi, hogy számos művet át is dolgozott orgonára, valamint komponál, többek között ünnepi misét írt XVI. Benedek pápa nyolcvanadik születésnapjára. A nagyszerű művész szólóestjét az teszi még különlegesebbé, hogy betekintést is enged műhelyébe, beavatva minket az improvizáció születésének kulisszatitkaiba, rejtelmeibe.

  Prelúdium, adagio és fúga (német barokk stílusban)
  Három karakterdarab (német romantikus stílusban) – 1. Arabesque, 2. Cantilene, 3. Rapszódia
  Szimfonikus fantázia és kettősfúga (késő romantikus stílusban)
  szünet
  Orgonaszimfónia – Allegro Vivace, Andante cantabile, Scherzo, quasi Danse macabre, Adagio espressivo, Finale
  Improvizáció a közönség által megadott témákra

  Wolfgang Seifen (orgona)
  Moderátor: Szabó Balázs

  Ajánló


  Sir Tom Jones visszatér Veszprémbe, hogy megismételje 2017-es hatalmas sikerű koncertjét. Tom Jones…

  Estas Tonne 2020-as nemzetközi őszi turnéja a járványhelyzet miatt a 2021-es évre tolódva…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016