• Program


  XIV.Vár Blues Fesztivál

  XIV.Vár Blues Fesztivál

  Bluestone & the Horn Section / Magyar Atom

  Blues koncertek

  XIV.Vár Blues Fesztivál

  Bluestone & the Horn Section
  Blues koncert

  Vasicsek János „Öcsi” – ének
  Kőmíves „Stone” András – gitár
  Nemes Zoltán – billentyűsök
  Tomor Barnabás – basszusgitár
  Molnár Dániel – dobok
  Weisz Gábor – tenor és szoprán szaxofon, fuvola
  Almási Attila – harsona, bariton szaxofon

  Rövid bio:
  Blue Stone, vagy Blues Tone? – igazából szójátékról van szó, de egyúttal utalás a zenekar alapítójára, Kőmíves „Stone” Andrásra. 2014-ben kezdték meg működésüket kvintettben, a már más-más formációkból is ismert zenészbarátok. Célkitűzésük a „bluesvilág” fekete-fehér előadóinak népszerűsítése és a kedvenc blues örökzöldek műsoron tartása. Kihívásnak tekintik megőrizni a műfaj iránti érdeklődést, de mindezt úgy, hogy a saját zenei megközelítésükkel nyúlnak a dalokhoz.

  Magyar Atom
  Blues koncert

  A zenekar tagjai:
  Tátrai Tibor – gitár
  Tóth János Rudolf – ének, gitár
  Solti János – dob
  Zsoldos Tamás – bass

  Tátrai Tibor 1994-ben a Hobo Blues Band aktuális felállásának zenészeivel, önmaguk jogán is legendás – számtalan más együttesből ismert – hangszeresekkel hozta létre a kötöttségektől mentes, „felelősség nélküli zenélésre” felesküdött formációt, a Magyar Atomot. A kizárólag blues- és blues-rock-sztenderdeket játszó, tehát saját számokat nem író zenekar eredetileg Jimi Hendrix Emlékzenekarként jött volna létre, ám hamar kiderült, hogy a Paksi Atomerőmű támogatná második koncertjük rögzítését, így a találó Magyar Atom név mellett döntöttek. És nagyon jól tették, hiszen azóta is megbízhatóan, hatalmas energia-felszabadítással töltik fel koncert közben magukat és a hallgatóságot. A saját dalok elvárásaiból eredő teher lepakolása garantáltan mindig utat enged a tiszta zenélésre fókuszáló örömnek, és igazi kiváltság ilyen kaliberű muzsikusokat látni elemi erővel játszani.


  Az előadás hossza: 1 óra, 30 perc

  Ajánló


  A Szegedi Szabadtéri Játékok műsorát a 2021-es évad végén egy igazi klasszikus musical-legenda…

  Gálahangverseny a Győri Filharmonikus Zenekar előadásában Helyszín: Csiky Gergely Színház vezényel: Baráti Kristóf  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016