• Program


  Zwack múzeumlátogatás, Unicum kóstolással

  Zwack múzeumlátogatás, Unicum kóstolással

  A közel 150 éves vállalat és alapító családja elképesztő történetei elevenednek meg egy rövidfilm formájában a Zwack gyár vetítőtermében, a látványos bevezető után pedig testközelből is találkozhat a legendás ital történelmével az Unicum kiállításon, mely a családi ereklyéktől a cég korszakalkotó plakátkampányáig széleskörű betekintést enged ebbe a kevéssé ismert világba.  több

  “Dr. Zwack! Das ist ein Unicum!” – jelentette ki II. József amint megkóstolta a királyi orvosa által készített főzetet és megalkotta a legendás elnevezést.
  Magyarország legismertebb és egyben legrejtelmesebb likőrje a Zwack család évszázados titkait őrzi. Az ital receptjének megőrzéséhez több hőstörténet is kötődik, többek közt az az eset, amikor a Zwack gyár 1948-as államosításakor a család hamis receptúrát adott át a kommunista államnak, így megőrizve az Unicum függetlenségét.

  A pontos előállítási mód és recept máig sem ismert, azt azonban tudjuk, hogy több mint 40 féle gyógynövény alkotja összetevőit, melyeket finomszeszben áztatnak, majd lepárolnak használat előtt.

  A közel 150 éves vállalat és alapító családja elképesztő történetei elevenednek meg egy rövidfilm formájában a Zwack gyár vetítőtermében, a túra első állomásaként. A látványos bevezető után, testközelből is találkozhat a legendás ital történelmével az Unicum kiállításon, mely a családi ereklyéktől a cég korszakalkotó plakátkampányáig széleskörű betekintést enged ebbe a kevéssé ismert világba.

  A túra fénypontjaként egy szakértő kíséretében tekintheti meg a gyár pincéjét, ahol több mint 500 fahordó őrzi a Zwack család büszkeségét. Ismerje meg az Unicum gyártási folyamatát és kóstolja meg a különböző ízeket egyenesen a hordókból csapolva. Az Unicum termékcsalád három ízvariánsa kerül bemutatásra, többek közt a még palackozás előtt álló Unicum, melyet egyedül itt ízlelhet meg. Emellett találkozhat az aszalt szilva ágyon érlelt Unicum Szilvával és a dupla hordós érleléssel készült, prémium minőségű Unicum Riservával is.

  Legyen részese egy bódító és feledhetetlen utazásnak, Magyarország kedvenc gyomorkeserűjével!

  A program tartalma:

  Belépő a Zwack múzeumba audio guide-dal
  Film vetítés a Zwack család és a gyár történetéről
  Idegenvezetés a múzeum területén
  3 különböző Unicum kóstolása: Unicum, Unicum Szilva, Exclusive Unicum Riserva

  Találkozó pont: Zwack Múzeum és látogatóközpont (1095 Budapest, Dandár út 1.)
  A választott időpont előtt 15 perccel szíveskedjenek megjelenni a múzeumban.
  A programon kizárólag 18 éven felüli személyek vehetnek részt.

  Ajánló


  A koncertek, annyira valósághűek, amennyire csak lehetnek. Egy valódi Bohém rapszódia. Freddie él!…

  A FootNotes Dance Company előadásai a Bakelit Multi Art Centerben!

  MALUMA a 2018 -as latin GRAMMY díjas énekese idén nyáron hazánkba látogat, hogy…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016