• Program


  Zwack múzeumlátogatás, Unicum kóstolással
  5

  Zwack múzeumlátogatás, Unicum kóstolással

  A közel 150 éves vállalat és alapító családja elképesztő történetei elevenednek meg egy rövidfilm formájában a Zwack gyár vetítőtermében, a látványos bevezető után pedig testközelből is találkozhat a legendás ital történelmével az Unicum kiállításon, mely a családi ereklyéktől a cég korszakalkotó plakátkampányáig széleskörű betekintést enged ebbe a kevéssé ismert világba.

  Aktuális előadások  A további időpontok megtekintéséhez kattintson ide!(14)

  “Dr. Zwack! Das ist ein Unicum!” – jelentette ki II. József amint megkóstolta a királyi orvosa által készített főzetet és megalkotta a legendás elnevezést.
  Magyarország legismertebb és egyben legrejtelmesebb likőrje a Zwack család évszázados titkait őrzi. Az ital receptjének megőrzéséhez több hőstörténet is kötődik, többek közt az az eset, amikor a Zwack gyár 1948-as államosításakor a család hamis receptúrát adott át a kommunista államnak, így megőrizve az Unicum függetlenségét.

  A pontos előállítási mód és recept máig sem ismert, azt azonban tudjuk, hogy több mint 40 féle gyógynövény alkotja összetevőit, melyeket finomszeszben áztatnak, majd lepárolnak használat előtt.

  A közel 150 éves vállalat és alapító családja elképesztő történetei elevenednek meg egy rövidfilm formájában a Zwack gyár vetítőtermében, a túra első állomásaként. A látványos bevezető után, testközelből is találkozhat a legendás ital történelmével az Unicum kiállításon, mely a családi ereklyéktől a cég korszakalkotó plakátkampányáig széleskörű betekintést enged ebbe a kevéssé ismert világba.

  A túra fénypontjaként egy szakértő kíséretében tekinthet a színfalak mögé, a gyár pincéjében, ahol több mint 500 fahordó őrzi a Zwackok büszkeségét. Ismerkedjen meg az Unicum legtisztább formájával és kóstolja meg a különböző típusokat egyenesen a hordókból. Összesen 6 Unicum verzió kerül bemutatásra, többek közt a „nyers Unicum”, melynek különböző stádiumait egyedül itt ízlelheti meg. Emellett találkozhat a zamatos Unicum Szilvával és a „legnemesebb” Unicummal, a százéves hordókban érlelt Unicum Riservával.

  Legyen részese egy bódító és feledhetetlen utazásnak, Magyarország kedvenc gyomorkeserűjével!

  A program tartalma:

  Belépő a Zwack múzeumba audio guide-dal
  Film vetítés a Zwack család és a gyár történetéről
  Idegenvezetés a múzeum területén
  3 különböző Unicum kóstolása: Draft Unicum, Draft Unicum Szilva, Exclusive Unicum Reserva

  Találkozó pont: Zwack Múzeum és látogatóközpont (1095 Budapest, Dandár út 1.)
  A választott időpont előtt 15 perccel szíveskedjenek megjelenni a múzeumban.
  A programon kizárólag 18 éven felüli személyek vehetnek részt.

  Ajánló


  Képzeld el, hogy kialszik minden fény… A Láthatatlan Kiállítás Budapest egy különleges interaktív…

  A világhírű természetfotós, Máté Bence előadása a Budapesti Kongresszusi Központban!

  Valentin-nap alkalmából Erzsébet királyné szíve legrejtettebb titkai nyomába eredünk: vajon kihez vagy mihez…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016