• Program


  Aktuális előadások  Rendező: Radu Muntean

  Szereplők: Paul Ipate, Dragoş Bucur, Andi Vasluianu

   

  Bukarest, 1989. szeptember 22–23-a. Neagu hadnagy parancsot kap, hogy a külvárosban járőrözzön. A rádiója szakadozva működik. Csapatát zavarba hozzák az információfoszlányok: terroristák támadták meg az állami tévéadó épületét. Costi, az egyik katona úgy érzi, minden román feladata harcolni Ceauşescu hívei ellen, akár a felettesek parancsával szembeszállva is. Összeütközésbe is kerül emiatt Neaguval, mégs elszökik a kis csapattól és a televízió épülete közelében egy villáig jut el. Itt tévedésből őt magát nézik terroristának, és egy civilekből és katonákból álló csoport le is tartóztatja.

  A filmen keresztül egy olyan őrült éjszakába pillanthatunk be, amikor a katonák a televízióból, költőktől és színészektől kapják a parancsokat, a rádió hamis üzeneteket közvetít, a fegyvereket civilek osztják szét, és romákat tartóztatnak le, mert azt hiszik róluk, hogy arab terroristák.

  Ajánló


  animációs rövidfilm-válogatás, 85 perc, 2019 eredeti nyelven, angol és magyar felirattal

  Bensőségesség, szuggesztivitás, intimitás – e jelzők kötik össze a délutáni koncert egyes számait,…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016