• Program


  A kis villanyzenész – „Hibrid” hang / HANG-SZER-SZÁM
  2

  A kis villanyzenész – „Hibrid” hang / HANG-SZER-SZÁM

  Ezúttal szó esik arról, hogyan épülhet egy teljes zenemű egyetlen hangszer, mondjuk, egy fuvola vagy egy különleges népi hangszer hangjára, és megismerjük azokat a gyakran alkalmazott módszereket is, amelyek segítenek abban, hogy az akusztikus zenét új, „divatos” köntösbe öltöztessük.

  Nincs aktuális előadás

  Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

  Utolsó előadás dátuma: április 15. szombat, 11:00

  A kiHANG-SZER-SZÁM
  A kis villanyzenész - „Hibrid” hang
  Korosztály: 8-14 év

  Meglepő lehet, pedig így van: az elektronikus eszközök közbeiktatásával módosított-manipulált zenét ma már a klasszikus zene önálló ágaként tartják számon világszerte. Ami valaha pusztán kísérletezésnek indult, mostanra magabiztosan van jelen a fősodorban is. De vajon mi történik a jól ismert akusztikus hangokkal, ha az elektronika segítségével megváltoztatjuk őket? Izgalmas variációk, meglepő együttállások születnek a fülünk hallatára, közben pedig rácsodálkozunk a hagyományos muzsika „új ruhájára” is.

  A kis villanyzenész című sorozat célja, hogy a huszadik század közepén született, gyorsan népszerűvé vált elektroakusztikus zene történetével, jeles képviselőivel, jellegzetes módszereivel ismertesse meg a 8-12 éves korosztályt. Azokat a fiatalokat, akiknek a kezében már ott van az okostelefonnak látszó bonyolult számítógép, amely maga is elektronikus hangszerré tud változni. A „Hibrid” hang című második interaktív foglalkozás a hallásunkat megigéző kvadrofon hangzású térben zajlik: a hatás éppen olyan, mintha egy négycsatornás hanginstalláció kellős közepén ülnénk. Ezúttal szó esik arról, hogyan épülhet egy teljes zenemű egyetlen hangszer, mondjuk, egy fuvola vagy egy különleges népi hangszer hangjára, és megismerjük azokat a gyakran alkalmazott módszereket is, amelyek segítenek abban, hogy az akusztikus zenét új, „divatos” köntösbe öltöztessük. Megtudjuk, kik és hogyan írtak korábban elektronikus hangzású zenét, de szakértőink a perkusszív spektrumokról is beszélnek. És persze arról, ami az elektroakusztikus zenével ismerkedők számára talán a legizgalmasabb kérdés: hogyan és hányféleképpen tudja megváltoztatni az akusztikus hangszerek hangját az elektronika közbelépése?

  Közreműködők:
  elektronikus hangszerek - Janca Ákos
  ütőhangszerek - Janca Dániel

  Rendező: Müpa

  Ajánlatunk


  Kapunyitás: 20:00 óra

  Zenés Kalandtúra – musical két részben-

  Lehár Ferenc nagysikerű operettje operai igényű zenei világa, grandiózus tablókban, szenvedélyes és fájdalmasan szép szólókban és duettekben bontakozik ki a Cigányszerelemben; olyan felejthetetlen számokkal, mint a „Messze a nagy erdő,” vagy a „Vad cigánylegény vagyok.” A Rátonyi Róbert színház előadásában főbb szerepekben Kállay Bori (Érdemes művész), Domoszlai Sándor, Vörös Edit, Virágh József, Teremi Trixi. Az operett rendezője a Radó- és Honthy-díjas Bori Tamás.

  Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
  becsült lejárati idő:
  00:00

  tétel a kosárban

  összesen:


  Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!
  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016