• Program


  A Napsugár fiúk

  A Napsugár fiúk

  Nehéz a művészlétről olyan drámát írni, mely nem válik belterjessé, mely hiteles figurákon keresztül képes e pálya szépségeit és árnyoldalait is megmutatni. A Napsugár fiúk valódi jutalomjáték. Akár játssza, akár nézi az ember.

  NEIL SIMON: A NAPSUGÁR FIÚK
  vígjáték
  Fordította: Ungvári Tamás

  Ha valaki állt már a világot jelentő deszkákon, s megrészegítette a reflektorok kábító, csalóka fénye, az értheti csak igazán, milyen érzés, ha a SHOW tovább dübörög… de már nélküle.

  Willie Clark felett eljárt az idő, ám ő tudomást sem akar venni a minduntalan pergő homokszemekről. A világot jelentő deszkák már rég kicsúsztak a lába alól, de ő mindezért másokat hibáztat. Pengeélre hányná az egész szakmát, ám haragjának kereszttüzében leginkább egykori társa, Al Lewis áll. Willie Clarkot talán már csak a düh tartja életben; ha a harag mérvadó lenne, örök életet garantálna számára.

  Ám váratlanul felcsillan egy utolsó, nagy lehetőség a visszatérésre. Az aprócska csavar a Sors részéről csupán annyi, hogy mindez akkor valósulhat meg, ha összeáll egykori partnerével…

  A dilemma rekeszizmot szorongatóan fergeteges vígjátékot produkál. S bár látszólag két konok, kopott komédiás kálváriája ez, de a dicstelennek tetsző meghurcoltatás árnyékából egy páratlan páros ragyog fel előttünk. Épp, mint a Nap: mielőtt aláhanyatlik, s a horizontba vész, még utolsó sugaraival bíbor ragyogást fest az esti égboltra búcsúzóul.


  Szereplők:
  Willie Clark....... Puskás Tivadar
  Al Lewis............ Horváth László Attila
  Ben Clark......... Rák Zoltán, Puskás Péter m.v.
  Ápolónő............ Horváth Réka
  Nővér................ Tary Patrícia e.h., Dallos Bogi m.v.

  Díszlet- és jelmeztervező: Ondraschek Péter
  Súgó: Vigh Katalin
  Ügyelő: T-Laforest Csaba
  Rendezőasszisztens: Fülöp Angéla

  Az előadást a kaposvári Csiky Gergely Színház művésze, Mészáros Tibor rendezi.


  Az előadás az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával jött létre.

  Felhívjuk kedves Bérletes Nézőink és Jegyvásárlóink figyelmét, hogy a Móricz Zsigmond Színház valamennyi játszóhelye jelenleg csak érvényes védettségi igazolvány birtokában látogatható. Kérjük, hogy belépéskor készítsék elő védettségi igazolványukat és személyazonosításra alkalmas okiratukat (személyazonosító igazolvány, útlevél vagy jogosítvány).

  Együttműködésüket köszönjük!

  Ajánló


  „Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben…

  Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia…

  A Shakespeare-i királydrámák mélységeit hordozó történetet, amely a zene erejével még költőibb magaslatokba…



  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016