• Program


  A SZORGALMAS ÉS REST LÁNY
  2

  A SZORGALMAS ÉS REST LÁNY

  Szorgalmas és Rest lány
  (a Formiusz és az RS9 Színház zenés gyermekelőadása – 2 éves kortól ajánlott)
   több

  Az RS9 Színházzal koprodukcióban készült előadás óvodás kortól szólítja meg a gyermekeket, akik a két leány vándorútjának aktív résztvevőivé válnak a közös dalolások segítségével és velük azonosulva jutnak el a szívet melengető feloldásig.
  Kovács Éva Rebecca feldolgozásában megtartja a népmesei elemeket, használja azok szimbólumait, a rendező Csáki Rita egyszerű, tiszta formában, ötletes díszlet- és kellékhasználattal állítja színpadra a mesét, melynek szereplői karakteresen ábrázolják a két mostohatestvér figuráját.
  Az előadás nagy erénye az interaktivitás, a gyermekek közösen énekelnek és verselnek a szereplőkkel, valamint a Mesélő, akiről az előadás végén derül csak ki, hogy ő valójában Tündér, a nézőkhöz intézett kérdéseivel gördíti tovább az eseményeket.
  A népmesék mindenkoron aktuális erkölcsi tanulságai finoman, az előadás szövetébe ágyazódva tanítja a kicsiket: a rest lány saját tapasztalatain keresztül jut el a felismerésig, hogy csak akkor várhat jutalmat, ha ő maga is megtanul önzetlenül adni. Aki segít, azt megsegítik, de ki csak kényeskedve átlép a másikon, bizony pórul jár és egyedül marad!

  Szereplők:
  Málnai Zsuzsanna, Kovács Éva Rebecca, Álmosd Phaedra / Tóth-Hartai Laura

  dalszövegek: Csáki Rita
  zeneszerző: Gallai Péter
  díszlet: Kottek E. Péter
  rendező: Csáki Rita HSD

  az előadás hossza: 50 perc, szünet nélkül

  Ajánló


  A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016