• Program


  A világ legrosszabb embere - premier előtt

  A világ legrosszabb embere - premier előtt

  Verdens verste menneske
  színes, norvég-francia-svéd-dán romantikus film, 121 perc, 2021
  norvég nyelven, magyar felirattal

  Rendező: Joachim Trier
  Szereplők: Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie, Herbert Nordrum

   

  A húszas-harmincas évei fordulóján járó Julie (Renate Reinsve) története zajos sikert aratott a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon, elnyerte a legjobb színésznő díját, majd a világ fesztiváljait bejárva mindenhol újabb rajongókat gyűjtött. Julie-t négy éven keresztül követjük, a norvég lány a szerelmi életében és karrierjében is a helyes, sorsfordító döntéseket próbálja meghozni – még ha egyszer megfontolt, máskor elhamarkodott választásaival fájdalmat is okoz a szeretteinek, vagy éppen saját magának. Ahhoz, hogy Julie élete egyenesbe jöjjön, először önmagát kell megtalálnia és elfogadnia – rögös út vezet ennek az beismeréséhez. 

  Joachim Trier legújabb alkotását nevezte Norvégia a 2022-es Oscar-díjátadóra. A filmet a kritikusok az elmúlt évek legjobb romantikus filmjének tartják, főszerepében az elbűvölő Renate Reinsve egészen lehengerlő alakítást nyújt. 

  Díjak: 

  Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál 2021: A legjobb színésznő díja
  Norvégia Oscar-nevezettje 2022

   

  Ajánló


  A 2022. január 12. és 17. között megrendezett XIV. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál díjnyertes produkciói.

  Az 1920-as évek elején a nyolcéves Károly és a négyéves Anna szüleit szinte egyszerre viszi el a spanyolnátha, a gyerekek…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016