• Program


  Aktuális előadások

  Somogyi Szilárd 2004-ben színpadra állította Szabó Magda Álarcosbál című regényét, és 2008-ban nekifogott egy még nagyobb feladatnak, az Abigél musical megrendezésének. Társa lett a munkában Kocsák Tibor zeneszerző és Miklós Tibor dalszövegíró, akik már korábban, a Rock Színház idején vittek sikerre zenés műként olyan irodalmi remekeket, mint a Légy jó mindhalálig vagy az Anna Karenina.

  A musical új aspektusból közelít a csodálatos szívet melengető, sírós-nevetős történethez. Az egész Gina, a tizenéves gimnazista lány egy drámai pillanatban történő visszaemlékezése, életének egy meghatározó korszakának újraélése. A fordulatos regény lehetőséget ad egy eddig nem látott színpadi adaptációra!

  Nem árulunk el titkot, ha kimondjuk, hogy a mai fiatalok vajmi keveset olvasnak. Ez a darab hidat képez. És biztos felkelti az érdeklődést a fiatalokban, ha megnézik a musicalt, hogy elolvassák a regényt vagy Szabó Magda más műveit, és megnézzék az Abigél című filmet is.

  Szabó Magda így ajánlotta nekünk fiatal hősnőjét:
  "1943-ban Gina elbúcsúzik otthonától és azoktól, akiket szeret, mert az apja beadja a híres árkodi intézetbe. A kis gimnazistát a rideg világ, a szokatlan kegyetlen törvények lázadásra késztetik. Ám megtud valamit, ami maradásra bírja, önként vállalja a rabságot… Hogyan igazodik el a kis tizenéves lány ebben a felnőtt-titkoktól terhes világban? Vajon hihet-e a naiv diáklegendákban, amelyet a kertben álló, korsós leányt formázó szobor alakja köré fon a lányok képzelete? Írjon talán ő is levelet Abigélnek, aki mindig segít a bajbajutottakon…"

  Jogtulajdonos: Pentaton Művész- és Koncertügynökség
  Külön köszönet Tasi Gézának

  Az előadást angol nyelvű felirattal játsszuk.

  Szereposztás:

  Vitay Georgina: Kardffy Aisha, Gadó Anita

  Torma Gedeon – igazgató: Jantyik Csaba, Bardóczy Attila, Pálfalvy Attila

  Kőnig tanár úr: Szabó P. Szilveszter, Peller Károly, Magócs Ottó

  Kalmár tanár úr – osztályfőnök: Szerényi László, Cseh Dávid Péter, Bálint Ádám

  Kis Mari: Pacskó Dóra, Becz Bernadett

  Torma Piroska: Faragó Alexandra, Katz Piroska, Zavaros Anna

  Bánki Anna: Kálmán Petra, Grubits Blanka

  Kuncz Feri: Angler Balázs, Imre Roland

  Truth tanárnő: Sz. Nagy Ildikó, Ullmann Zsuzsa

  Mimó néni: Prescsák Zita, Sz. Nagy Ildikó

  Róza néni: Prescsák Zita, Sz. Nagy Ildikó

  Ajánló


  „Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

  Tasnádi István Héraklész mítoszából írt új darabot, kifejezetten a Bábszínház társulata számára. A legendás hős (ma úgy mondanánk: szuperhős), Héraklész…

  Vadnay László és Vitéz Miklós dr. Meseautó című filmforgatókönyve alapján Írta: GALAMBOS ATTILA és SZENTE VAJK zene: BOLBA TAMÁS  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016