• Program


  Adventi koncert

  Adventi koncert

  Ezzel a hangversenyünkkel szeretnénk bensőséges, szeretetteljes, igazi adventi hangulatot csempészni a kedves hangversenylátogatók életébe. Népszerű, az adventi időszakot idéző dallamokat hallhatnak a barokktól napjainkig.

  Aktuális előadások  Csajkovszkij Diótörője mára elengedhetetlen műsora lett az adventi, karácsonyi koncerteknek, a mai estén a szvitet hallgathatják meg.


  Christopher Rouse amerikai szerző műve, a Karolju a nemzetek karácsonyi énekkincse előtt tiszteleg. A szerző az ünnepi időszak hangulatát idézi meg művében, melyben karácsonyi dalokat fűz egybe.


  Bach Lipcsében töltött első karácsonyi időszakában került sor addigi legnagyobb szabású műve, az Esz-dúr Magnificat első előadására. A latin szövegű Magnificat Szűz Mária történetét meséli el, ahogy azt a Lukács evangéliuma elénk tárja, s a mű karácsonyi kötődését erősítette, hogy ebben a Magnificatban helyet kapott négy karácsonyi dicsőítő ének.

  Közreműködik:

  Zemlényi Eszter - szoprán
  Balogh Eszter - alt
  Megyesi Zoltán - tenor

  Budapesti Akadémiai Kórustársaság (karigazgató: Balassa Ildikó)

  Vezényel: Hollerung Gábor

  Ajánló


  Ismét itt egy új évkezdet, s ismét találkozhatunk a nagy bécsi klasszikus mester genezistörténet-megzenésítésével - életünk vonzó, biztos pontja ez,…

  A Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar művészeinek kamarakoncertje  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016