• Program


    Alapérzelmek a zenében – Öröm / MATINÉKONCERTEK / ÉRZELMEK ISKOLÁJA

    Alapérzelmek a zenében – Öröm / MATINÉKONCERTEK / ÉRZELMEK ISKOLÁJA

    A boldogságtól az eufóriáig, az élvezettől az eksztázisig igen széles a skála, de középen ott mosolyog szelíden és biztatón a vitán felül legnépszerűbb és talán egyben a legáhítottabb alapérzelem, az öröm.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. december 11. vasárnap, 11:00

    Ahány arca van az örömnek, az ezzel az érzéssel eltelt emberek is éppen annyiféle típusba tartoznak, vagyis nem feltétlenül ugyanaz a muzsika szerez örömet mindenkinek. Mi viszont biztosra megyünk: sokszínű zenei válogatásunkban mindenki megtalálhatja majd a kedvére való dallamokat.

    Örülni tudni és merni kell: a hétköznapok monoton ismétlődése közepette talán a legnehezebb feladat éppen ennek a mindenestül pozitív érzelemnek a felfedezése. Érdemes egy pillanatra eltűnődni azon, hogy mi szerzett nekünk örömet mostanában, hogy mikor mosolyodtunk el utoljára csak úgy, spontán módon. Hogy mikor éreztük azt, hogy olyan energiák feszítenek belül, melyek segítségével az egész világot képesek lennénk felforgatni. A szervezet szinte megjegyzi azokat az értékes pillanatokat, amikor örömet érzett, és „gazdáját” arra biztatja, hogy újra és újra átélje ezt a kellemes, pozitív, bizsergető érzést. Sokunk egyik legfontosabb örömforrása a kultúra maga: egy jó könyv, egy remek kiállítás vagy színházi este jelentőségét kár lenne alábecsülni, ha örömérzetről esik szó. És persze a sorba kívánkozik e koncert is, amelyen csupa közkedvelt szerző jól vagy kevésbé ismert dallama kapcsán Szélpál Szilveszter operaénekes mondatai helyezik kontextusba az öröm halhatatlan hangjait.

    Műsor:

    Csajkovszkij: Ifjúsági album zongorára, op. 38 - No. 8: Keringő, No. 10: Mazurka, No. 14: Polka
    Csajkovszkij: A diótörő-szvit, op. 71a - Induló, Trepak (Orosz tánc), Virágok keringője
    Beethoven: A mormotás fiú dala, op. 52, No. 7
    Mozart: Figaro házassága, K. 492 - Nyitány

    Mozart: A varázsfuvola, K. 620 - „Ein Mädchen oder Weibchen” / „Egy tűzről pattant lányka” (Papageno áriája, II. felvonás)
    J. Strauss: Tere-fere polka, op. 214
    Beethoven: V. (c-moll, „Sors”) szimfónia, op. 67 - IV. tétel

    Vezényel: Cser Ádám

    Közreműködők:

    ének, moderátor: Szélpál Szilveszter
    MÁV Szimfonikus Zenekar

    Korosztály: 10-14 év

    Ajánlatunk


    Az Anconai szerelmesek kacagtatóan fordulatos, kedvesen pikáns, szellemes, zenés összekacsintás a hetvenes évek olasz slágereivel. Szerelem, slágerek, tánc, gegek, csipetnyi erotika, poénok, kacagás, happy end.

    Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

    Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

    Ajánló


    Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös,…

    MŰSOR: BRAHMS: d-moll zongoraverseny, op. 15 SOSZTAKOVICS: 10. szimfónia, op. 93 Elisabeth Leonskaja zongora Vezényel: Keller András

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016