• Program


  Az álarcosbál

  Az álarcosbál

  Giuseppe Verdi: Az álarcosbál
  Opera három felvonásban, öt képben, olasz nyelven, magyar és angol felirattal
   több

  A mű tematikája Verdi legádázabb harcát indította el a nápolyi, majd római cenzúrával. Az eredeti librettó egy svéd királygyilkosság valós, 1792-es történelmi eseményét dolgozta föl, de ez a kor politikai helyzetében túl kényesnek bizonyult, ezért megpróbáltak a cenzúra kedvében járni: a királyból gróf lett, és áthelyezték a cselekményt Európából az amerikai angol gyarmatokra. A római cenzúra néhány apró változtatással színpadra engedte a művet, amelyben, ha lehántjuk a cselekményről a politikai gyilkosság rétegét, egy szerelmi történet tűnik elő: a politikai elégedetlenség mellett az igazi tét egy megmentésre szoruló házasság, amelynek kulisszájában a viszonzatlan szerelem és az elvakult féltékenység zsigeri érzelmei mozgatják a szálakat.

  Az álarcosbál tizenkét éve nem járt az Opera színpadain, most a fiatal versenygyőztes olasz rendező, Fabio Ceresa értelmezése kerül az intézmény repertoárjára.

  Eugène Scribe műve alapján a szövegkönyvet írta: Antonio Somma
  Rendező: Fabio Ceresa
  Díszlettervező: Tiziano Santi
  Jelmeztervező: Giuseppe Palella
  Mozgástervező: Mattia Agatiello
  Világítástervező: Stadler Ferenc
  Dramaturg, magyar nyelvű feliratok: Orbán Eszter
  Angol nyelvű feliratok: Arthur Roger Crane
  Karigazgató: Csiki Gábor

  Bemutató: 2018. április 21.

  Ajánló


  A Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház 2021-es, nyári programjának értékesítése 2020. november 02-án kezdődik.…

  Presser Gábor szerzői estként aposztrofálja ezt a rendhagyó koncertet, melynek címe: Dalok régről…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016