• Program


  Az ördög

  Az ördög

  Molnár Ferenc örökérvényű Mefisztó-története, Az ördög fordulatokban gazdag, éles humorú vígjáték, amely bravúros érzékenységgel világítja át a férfi-nő viszony legrejtettebb mélységeit. János, a tehetséges festő izgatottan várja legjobb barátja feleségét, Jolánt, hogy megfesse a portréját.

  A Zenthe Ferenc Színház bemutatja:
  Molnár Ferenc Az ördög – vígjáték

  Molnár Ferenc örökérvényű Mefisztó-története, Az ördög fordulatokban gazdag, éles humorú vígjáték, amely bravúros érzékenységgel világítja át a férfi-nő viszony legrejtettebb mélységeit. János, a tehetséges festő izgatottan várja legjobb barátja feleségét, Jolánt, hogy megfesse a portréját. A találkozás kínos, mindketten próbálnak felülkerekedni egymás iránt táplált, elfojtott szerelmükön. Jolán már éppen készülne modellt ülni, amikor váratlanul megjelenik egy elegáns és sötét tekintetű alak, az Ördög. „Sehonnan se jöttem és sehova se megyek. Itt vagyok.” – mondja, és itt is marad, amíg ravasz tervét véghez nem viszi. Nem nyugszik, míg fel nem fedi a leplezett vágyakat, s a két szerelmest alaposan meg nem kísérti.

  Az ördög Kaszás Gergő Jászai Mari- és Vastaps-díjas
  Jolán Bozó Andrea Jászai Mari- és Vastaps díjas
  János Szabó P. Szilveszter Jászai Mari-díjas
  László Máté Krisztán Zenthe- és Vastaps-díjas
  Elza Hege Veronika egyetemi hallgató
  Selyem Cinka Házi Anita
  András Erdélyi Gábor T.Pataki emlékgyűrűs és Zenthe-díjas
  Pincér Kántor Zoltán
  Vendég Juhász Krisztián Szelei Krisztina

  rendező Bakos-Kiss Gábor Jászai Mari- és Vastaps-díjas
  dramaturg Deés Enikő
  asszisztens Kántor Zoltán
  díszlet, jelmez Ondraschek Péter

  Ajánló


  Shelagh Delaney hősei marginalizált alakok. A szegénység, a másság, a kirekesztett lét fojtogató…

  A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016