• Program


  Az őz
  3

  Az őz

  Encsy Eszter szegény értelmiségi családban nőtt fel, és bolondos, virágokat babusgató apja, csendben robotoló anyja mellett részt kellett vállalnia a gondokban. A kor, amelyben Eszter született, iszonyatba fullasztotta gyermekéveit, és örökre kipusztított belőle minden hitet, bizalmat, örülni tudást.  több

  Szabó Magda: Az őz
  ŐSBEMUTATÓ
  Az előadást 12 éven felüli nézőinknek ajánljuk!

  Hossz: 120 perc 1 szünettel

  Az őz a kegyetlen őszinteség regénye; a féltékenység, az irigység, a szenvedélyes szerelem és az igaz barátság története.

  1959-ben, amikor megjelent Szabó Magda nagysikerű könyve, bombaként robbant be a köztudatba. A mű a 20. századi magyar irodalom egyik kiemelkedő alkotása, felkavaró és lebilincselő történetével, csodálatos nyelvezetével, és hihetetlen tudatos, zseniális szerkesztettségével.

  Encsy Eszter, a regény főhősnője felidézi életét, és az emlékek morzsáiból egy különleges női történet bontakozik ki.

  Encsy Eszter szegény értelmiségi családban nőtt fel, és bolondos, virágokat babusgató apja, csendben robotoló anyja mellett részt kellett vállalnia a gondokban. A kor, amelyben Eszter született, iszonyatba fullasztotta gyermekéveit, és örökre kipusztított belőle minden hitet, bizalmat, örülni tudást. A koraérett kislány a körülmények kegyetlen szorításában hamar megkeményedik, kapzsivá, önzővé válik. Elpusztíthatatlanul él azonban benne a vágy a szeretet, a szépség, az emberi melegség után; ezért is lopja el a gazdag családban nevelkedett, elkényeztetett Angéla kedvenc állatát, az őzet, s akaratlanul is annak pusztulását okozza. A második világháború után Eszterből ünnepelt, híres színésznő lesz, már nem szenved hiányt semmiben – csak éppen az “őz”, vagyis a szeretet, az őszinte emberi kapcsolatok hiányoznak az életéből. Minden, amit kap, későn érkezik: sem siker, sem elismerés, sem pénz, még a szerelem se váltja meg többé iszonyú önmagától. És Eszter, ahogy ettől a társadalomtól tanulta, amelyben él, és amely fölnevelte, öl: akarva akaratlanul megöli az egyetlen embert, aki valaha szerette őt.

  Támogató: EMMI, NKA

  Eszter: Nagy Mari
  Apa: Gáspár Sándor
  Pipi: Gáspár Sándor
  Anya: Spolarics Andrea
  Juli: Spolarics Andrea
  Angéla: Erdélyi Timea
  Ügyfél: Sipos Imre
  Páter: Sipos Imre
  Zöldséges: Sipos Imre
  Dózsa: Sipos Imre
  Személyzetis: Sipos Imre
  Orvos: Sipos Imre

  Díszlettervező: Enyvvári Péter
  Jelmeztervező: Sántha Borcsa
  Dramaturg: Kovács Krisztina
  Rendező: Őze Áron

  Ajánló


  A Láthatatlan Kiállítás különleges, interaktív utazás egy láthatatlan világba, ahol teljes sötétségben próbálhatsz…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016