• Program


    Bánk Bán

    Bánk Bán

    Emblematikus nemzeti operánk a Bánk bán, Vidnyánszky Attila rendezésében, a Kodály Filharmonikusok Debrecen, a Csokonai Színház Énekkara. a Honvéd Férfikar, a Budapest Stúdiókórus, valamint a Csokonai Színház Tánckara közreműködésével kerül bemutatásra, az előadás karmestere Kesselyák Gergely.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. augusztus 19. szerda, 20:00

    Erkel Ferenc: Bánk bán
    opera
    (esőnap: augusztus 20., csütörtök)
    Időtartam: 2 óra 40 perc, egy szünettel

    A Margitszigeti Színház és a Coopera közös produkciója
    A Margitszigeti Színház Nonprofit Kft. kapcsolódik az augusztus 20-i ünnepi rendezvénysorozathoz.

    Az opera színrevitelével államalapításunk ünnepének méltó megemlékezésére készülünk az ünnepnapot megelőző estén, augusztus 19-én, a margitszigeti nagyszínpadon.

    Emblematikus nemzeti operánk a Bánk bán, Vidnyánszky Attila rendezésében, a Kodály Filharmonikusok Debrecen, a Csokonai Színház Énekkara. a Honvéd Férfikar, a Budapest Stúdiókórus, valamint a Csokonai Színház Tánckara közreműködésével kerül bemutatásra, az előadás karmestere Kesselyák Gergely.

    A Margitszigeti Színház és a Coopera közös bemutatójában a címszerepet Molnár Levente énekli, főszerepekben Mester Viktória, Fischl Mónika, Kálmándy Mihály, Kováts Kolos, Boncsér Gergely lépnek színpadra.

    A tervezett nagyszabású, augusztusi ünnepi rendezvénysorozat a legnagyobb magyar közösségi esemény, mely számos kulturális közösségi programot kínál a város legnagyobb szabadtéri színpadán, valamint a környezetében kialakított programhelyszíneken. Az esemény lehetőséget ad minden magyarnak a közös, méltóságteljes ünnepi élmény megélésére.

    „A zenedramaturgia Erkel korában még nem volt kiforrott tudomány, sem elvárás, kizárólag az olyan zenei zsenik, mint Mozart alkalmazták ezt, ösztönösen. A Bánk bán eredeti verzióját annak fényében, hogy szcenikai-dramaturgia szempontból a nézőre is erőteljesebb hatást tegyen, Nádasdy Kálmán és Oláh Miklós dolgozta át az 1930-as években. Az így született mű zenei jelenetei jobban kötődnek egymáshoz, nincsenek zenei szünetek, dinamikusabb előadás jött létre. Mindezt úgy, hogy a darab semmit nem nélkülöz Erkel zenei szépségéből. Ezt a verziót láthatja most a közönség, az eredetileg Palló Imrének írt, bariton változatban.” (Kesselyák Gergely)

    Kiegészítőprogramként, a Petőfi Irodalmi Múzeummal együttműködve egy utazókiállítással egészül ki az előadás, amely a Bánk bán opera és dráma több mint 200 éves történetét mutatja be, ezzel téve igazán összművészetivé a kezdeményezést.

    II. Endre, Magyarország királya: Bakonyi Marcell
    Gertud: Mester Viktória
    Ottó: Boncsér Gergely
    Bánk bán: Molnár Levente
    Melinda: Fischl Mónika
    Petur bán: Kálmándy Mihály
    Tiborc: Kováts Kolos
    Biberach: Kendi Lajos
    Királyi tiszt: Kovács Gábor
    Zászlós: Antóni Norbert

    Közreműködik: Kodály Filharmonikusok Debrecen, Csokonai Színház Énekkara, Honvéd Férfikar, Budapest Stúdiókórus, Csokonai Színház Tánckara

    Alkotók:
    Zeneszerző: Erkel Ferenc
    Zenei átirat: Medveczky Szabolcs
    Szövegíró: Egressy Béni, Nádasdy Kálmán
    Díszlettervező: Cziegler Balázs
    Jelmeztervező: Berzsenyi Krisztina
    Műszaki vezető: Somfai Péter
    Fénytervező: Dreiszker József

    Rendezőasszisztens: Magyar Orsolya, Tóth Erika
    Rendező: Vidnyánszky Attila
    Karmester: Kesselyák Gergely
    Producer: Dr. Vadász Dániel

    Ajánlatunk


    A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük csaknem hajótöréssel végződik.

    Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

    Zenés válóok két részben – magyar slágerekkel a ’60-as évektől napjainkig

    Ajánló


    Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

    A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

    Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016