• Program


    Barokk Randevú - Vivaldi 4 Seasons - A crossover koncert
    3

    Barokk Randevú - Vivaldi 4 Seasons - A crossover koncert

    A Négy Évszak című hegedűverseny-sorozatot mindenki ismeri, de ebben a formában még soha nem hallhatta.
    A teljes zenemű átdolgozásra került, tételről tételre haladva több zenei stíluson átívelő utazásra invitáljuk a hallgatót.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2023. július 9. vasárnap, 20:30

    Barokk Randevú
    Vivaldi 4 Seasons - A crossover koncert

    A klasszikus zene fúziója a swing, jazz, latin és folk zenével, egy izgalmas kísérlet a barokk egyik legnagyobb művének modern feldolgozására.

    Bemutatjuk a Swing à la Django zenekar legújabb izgalmas crossover koncertjét a híres olasz zeneszerző és hegedűművész, Antonio Vivaldi legnépszerűbb művének átdolgozásából.

    A Négy Évszak című hegedűverseny-sorozatot mindenki ismeri, de ebben a formában még soha nem hallhatta. A teljes zenemű átdolgozásra került, tételről tételre haladva több zenei stíluson átívelő utazásra invitáljuk a hallgatót.

    Az ismert melódiákat izgalmas swing, jazz, latin és folk hangzásokba és ritmikába vezetik át a zenészek, olasz, francia, magyar, spanyol, amerikai dallamok és virtuóz improvizációk szövik át.

    A kísérlet célja, hogy közelebb hozza a barokk zenét a ma emberéhez, közérthetővé tegye a régi idők zsenialitását!

    Swing à la Django - the virtuosity of Swing

    A Swing à la Django együttes Magyarország egyik legismertebb és leginnovatívabb pop-swing zenekara. Különleges stílusötvözetet teremtettek azzal, hogy zenéjük hangzásában harmóniára talál a pop zene keverve a magyar autentikus folklór zenével, a francia manouche swinggel és az argentín bossa novával. Ezen stílusok mixének eredménye ez az általuk „Hungarian Django Swing”-nek nevezett egyedi stílus. A zenekar slágerei meghódították az elmúlt két évben a nagyobb rádiók lejátszási listáit és a online videós felületeken milliós nézettségeket értek el. 2021 -ben „A DAL” című vetélkedő műsor 5. helyezettjei, 2022-ben pedig középdöntősei lettek saját szerzeményeikkel. 2021-ben a Mahasz éves rádiós játszási toplistáján 25. helyig jutottak a Gyémánt című feldolgozásukkal. Emellett 2022 tavaszán teltházas koncertet adtak a Budapest Papp László Arénában Bangó Margit hivatalos zenekaraként.

    LOMBOS Pál - zenekarvezető / nagybőgő
    DANI János - szóló gitár & hegedű
    SERES Vilmos- klarinét & tárogató
    DANI Norbert - ritmus gitár & nagybőgő
    GALLYAS-LAKATOS Róbert - zongora
    WEISZ Nándor - ütő
    feat. BARANYI Zoltán - hegedű

    Ajánlatunk


    A Jazz Side Story első kiadása 2018-ban egymást követően kétszer megtöltötte a Fesztivál Színházat. Szőke Nikoletta, Gájer Bálint és zenésztársaik most emelték a tétet.

    Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

    Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

    Ajánló


    Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

    A teremtő szellemű Philippe Herreweghe saját alapítású, világhírű műhelyeivel: a Collegium Vocale Gent kórusával és az Orchestre des Champs-Elysées zenekarával…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016