• Program


  Aktuális előadások
  Betyárvilág
  tánc – szín – játék
  Magyar Nemzeti Táncegyüttes

  A betyárok a magyar néphagyomány jellegzetes alakjai. Népdalok, népmondák, balladák őrzik híres betyárjaink emlékét, de tárgyi népművészetünknek is kedvelt témái a betyárábrázolások. Alakjuk a népi emlékezetben gyakran idealizált hősként maradt fenn.

  Így születtek meg a „magyar Robin Hoodok”; a mi legendás betyárjaink: Sóbri Jóska, Bogár Imre, Vidróczky Márton, Angyal Bandi, de legfőképpen Rózsa Sándor néha igencsak romantikus történetei.

  Ezeket a sokszor meseszerű, tréfás, vagy éppen megdöbbentő kalandokat Zsuráfszky Zoltán ötletéből, Zs. Vincze Zsuzsa írta színpadra és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes kiváló táncosai és zenészei mutatják be, Schnell Ádám színművész közreműködésével.

  A leghíresebb-leghírhedtebb magyar betyárokról szóló előadás szórakoztató, néha elgondolkodtató, de mindenképpen látványos és színes világa visszarepít a múltba, hogy elvarázsoljon minket a népművészetünk, népzenénk és néptánc kultúránk gazdagságával.

  Forgatókönyvíró, dramaturg: Zs.Vincze Zsuzsa
  Díszlettervező: Tóth Kázmér
  Jelmeztervező: Zs.Vincze Zsuzsa
  Digitális technika: Konta Boáz
  Zenei szerkesztők: Papp István Gázsa, Szabó Dániel
  A műsorban Berecz András eredeti népzenei gyűjtései is hallhatóak.
  Az előadáson és a hangfelvételeken közreműködik: a Magyar Nemzeti Táncegyüttes zenekara, valamint Makó Péter
  Társrendező: Zs.Vincze Zsuzsa
  Rendező-koreográfus: Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas, kiváló művész

  Ajánló


  A Szépség és a Szörnyeteg a Disney egyik legsikeresebb, legelbűvölőbb meséje, az első…

  Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016