• Program


  Branka Trió: Félig Egészen, feat. Mesi Trió

  Branka Trió: Félig Egészen, feat. Mesi Trió

  Minden koncert más és más, hiszen a meghívott művészekkel új színek kerülnek bele a Trió hangzásvilágába, zenei gondolatiságába, valamint jelenlétükkel újabb perspektívák nyílnak a zenében.

  Branka Trio feat. Guessous Mesi Trió
  Félig-egészen

  A “ Félig-egészen” a Branka Trio zenei projektje, melynek címe és gondolata Branka már-már szállóigévé vált mondatából származik: “Apukám szerb, anyukám magyar, ezért én félig szerb, félig magyar vagyok, de inkább úgy érzem, egészen szerb és egészen magyar.” E gondolatiságot követve a projekt célja, hogy hidat képezzen és megtalálja a vékony határmezsgyét a zenén keresztül olyan látszólag egymástól távol álló fogalmak, mint régi-új, hagyományos-modern, ismert-ismeretlen, fél-egész, egység-kettősség, vagy két különböző kultúra, két földrajzi pont között. Minden koncert más és más, hiszen a meghívott művészekkel új színek kerülnek bele a Trió hangzásvilágába, zenei gondolatiságába, valamint jelenlétükkel újabb perspektívák nyílnak a zenében.

  A második eseményen a Trio vendége Guessous Majda Mária "Mesi", aki magyar-marokkói származása révén hozza magával a "félig-egészen" gondolatiságát, ám művészetének legfőbb inspirációja a török népzene valamint ennek a magyar népzenével való összefonódása. A koncerten a dallamokon keresztül összekapcsolódik a Kárpát-medence, a Balkán és Anatólia csodálatos zenei világa.

  Közreműködők:

  Branka Trio:
  Básits Branka - ének
  Wertetics Szlobodán - harmonika
  György Mihály - gitár

  Guessous Mesi Trió:
  Guessous Majda Mária - ének, baglama
  Barvich Iván - kaval, ney, tárogató, tamburabrácsa, riq
  Boros Gerzson Dávid - darbuka, bendir, csörgők


  Belépés érvényes belépőjegy mellett, érvényes védettségi igazolvány felmutatásával lehetséges.
  Megértésüket és türelmüket köszönjük!

  Ajánló


  Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy…

  A Madách Színház újabb világsikert hoz Budapestre: 2021. szeptember 10-11-12-én bemutatja az Aranyoskám…

  A világon egyedülálló hangszeres felállással bíró Swing à la Django zenekar és Tompos…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016