• Program


    Cláudia Dias: Kedd / Tuesday

    Cláudia Dias: Kedd / Tuesday

    Sokan gondolhatják, hogy a menekültválság már a múlté, Cláudia Diaz viszont egy fonaldarab(ka) segítségével emlékeztet mindnyájunkat arra, hogy még korántsem ért véget. Az előadás egy Palesztinából menekült 10 éves kisfiú történetén keresztül mesél történelemről, vallásról, háborúról, családról, különböző kultúrákról és a minket körülvevő világról.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. január 28. péntek, 20:00

    A Kedd: Minden, ami állandó, elpárolog előadás címének második része Karl Marx Kommunista Kiáltványából kiragadott mondat, ami már önmagában provokatívnak tűnik. A portugál koreográfus, Cláudia Diaz fonaldarabja a kiindulópont, ennek segítségével hoz létre élő animációt egy terepasztalszerű színpadon, Luca Bellezze közreműködésével.

    Egy olyan korban, amikor a frontvonalak, falak és azonosításra váró menekültek csoportjai jelölnek ki „saját” területeket és a mindennapi diskurzus elválaszthatatlan eleme a radikális kifejezésmód, Dias egységre törekszik egy olyan vonal mentén, ami képes összetartani a (látszólag) különálló dolgokat.

    „Mint sokan a generációmból, én is le voltam nyűgözve Vasco Granja TV műsorától, elvarázsolt az a világ, amit képes volt gyurmával, kartonpapírral vagy egyetlen vonallal teremteni. Harmincegynéhány évvel később a Hét Év Hét Előadás című projekt második részében felelevenítem azt a világot, nevezetesen Osvaldo Cavandoli munkáját.

    Tudva, hogy az egyenes a legrövidebb távolság két pont között, Luca Bellezzével úgy döntöttünk, hogy ez lesz a kiindulópontja a mi élő animációnknak, amit fonallal készítünk. Képkockáról képkockára haladva építettük fel a vizuális és hangi narratívát, amely szintetikusan ábrázolja a kortárs valóság bizonyos aspektusait. (…)” – Cláudia Dias

    Portugálul, magyarul és angolul

    Ajánlatunk


    Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

    Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar vezényel: Guido Mancusi

    Szerelem, érzékiség, pénz és botrány utáni hajsza Jean de Létraz pazar bohózatában, parádés szereposztással a Veres 1 Színház előadásában. Házasoknak kötelező! Szingliknek még inkább!

    Ajánló


    félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

    Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016